Έβρος:«Βροχή» τα δακρυγόνα που εκτοξεύουν οι Τούρκοι (VIDEO)

Συνεχίζεται η εκτενής ρίψη χημικών από τους Τούρκους στον Έβρο – Με τη βοήθεια του τουρκικού στρατού οι συγκεντρωμένοι μετανάστες προσπαθούν να προκαλέσουν φθορές στον φράχτη

Συνεχίζεται η ένταση στον Έβρο, με ρίψη χημικών στο Τελωνείο των Καστανιών.

Όπως μεταδίδει το grtimes.gr, ανά διαστήματα, κυρίως από τις τουρκικές Αρχές, γίνεται εκτενής ρίψη χημικών καθώς και κάποιες ρίψεις από τους συγκεντρωμένους μετανάστες στο τελωνείο των Καστανιών, οι οποίοι επιχειρούν και την πρόκληση φθορών στον φράχτη, προκειμένου να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος.

Δείτε βίντεο:

https://youtu.be/sEfUMNTPaRc

Λίγο πριν τη νέα ρίψη δακρυγόνων, σήμερα το μεσημέρι, μετανάστες συγκεντρώνονται γύρω από Τούρκους αστυνομικούς με φανερές κινήσεις και χειρονομίες συνεννόησης

https://youtu.be/CVVu6QtJGf8

 

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από τις ελληνικές αρχές, κατά τη διάρκεια της νύχτας περίπου 600 άτομα, με τη βοήθεια του τουρκικού στρατού και της στρατοχωροφυλακής, εκτόξευσαν χημικά δακρυγόνα προς το Ελληνικό έδαφος.

Παράλληλα, έγιναν πολλές προσπάθειες διάρρηξης του αποτρεπτικού φράχτη από τις Καστανιές και προς το νότο.

Παρατηρήθηκαν επίσης πολλές εστίες πυρκαγιάς κοντά στον φράχτη και λίγο πίσω από αυτόν, στην τουρκική πλευρά, οι οποίες είχαν στόχο να προκαλέσουν φθορές στα σύρματα.

Οι προσπάθειες παράνομης εισόδου στο ελληνικό έδαφος απετράπησαν από τις ελληνικές δυνάμεις με επισκευή του φράχτη, σειρήνες και ηχητικά μηνύματα.