ΔΗΣΥ για EastMed: Η Κ.Δ. προτάσσει τα δικαιώματά της ως κυρίαρχο κράτος

Η Κυπριακή Δημοκρατία σε συνεργασία με τις συμβαλλόμενες χώρες γύρω από το έργο του East Med, προτάσσει τα δικαιώματά της ως κυρίαρχο κράτος, αναφέρει σε ανακοίνωση ο  Δημοκρατικός Συναγερμος για συμφωνία East Med

Με τις υπογραφές των ηγετών της Κύπρου, της Ελλάδας και του Ισραήλ αλλά και με την υποστήριξη της Ιταλίας περνάει και επίσημα στην επόμενη φάση του, το μεγαλεπήβολο έργο του East Med που φέρει πολλαπλή σημασία, ενεργειακή και πολιτική για την Ανατολική Μεσόγειο.

Μετατρέπεται σε πράξη μέσω των τριμερών συνεργασιών, το κοινό όραμα των συμβαλλόμενων χωρών για κοινή αξιοποίηση των πόρων, ένα έργο που ανάγεται όμως την ίδια ώρα και σε έργο ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή. Κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Κυπριακή Δημοκρατία. Αυτή είναι η έμπρακτη αποτύπωση των όσων προνοούνται στις τριμερείς συνεργασίες, στη βάση της θετικής τους ατζέντας για συνεργασία, ασφάλεια και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Κυπριακή Δημοκρατία σε συνεργασία με τις συμβαλλόμενες χώρες γύρω από το έργο του East Med, προτάσσει τα δικαιώματά της ως κυρίαρχο κράτος και αυτό θα συνεχίσει να κάνει πάντα μέσα στο δρόμο του διεθνούς δικαίου. Ως Δημοκρατικός Συναγερμός θεωρούμε τη σημερινή μέρα ως εξόχως σημαντική για το ενεργειακό και όχι μόνο μέλλον της Κύπρου και χαιρετίζουμε τη διακρατική συμφωνία της κατασκευής του αγωγού.