ΔΗΣΥ: Αυτά είναι τα νέα μέλη του Πολιτικού γραφείου

Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία του 16ου Παγκυπρίου Συνεδρίου ΔΗΣΥ για ανάδειξη των αιρετών Μελών του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος.

Άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα συνολικά 1698 Σύνεδροι για την εκλογή 18 εκ των 37 υποψηφίων που διεκδικούσαν θέση στο Πολιτικό Γραφείο.

Οι δεκαοχτώ εκλεγέντες είναι (σε σειρά με σταυρούς προτίμησης): Αλαμπρίτης Πρόδρομος, Πάλλης Χρίστος, Κασουλίδη Αννούλα, Φράγκου Σωκράτης, Χατζηχάννας Ιωσήφ, Στυλιανού Αλέκα, Χατζηγιάγκου Λούκας, Γιασουμή Νικόλας, Σουρμελή Στέλλα, Τσώκος Θανάσης, Καράς Χρίστος, Παύλου (Λαουταρη) Σωτήρης, Πατέρα Γιωργούλα, Ιορδάνου Ονησίφορος, Λοίζου Ανδρέας, Τταουξιή Ανδρέας, Κυριακίδου Λένια και Κοσμά Άννα.

Οι 18 εκλεγέντες μαζί με τους κκ Λετυμπιώτη Κωνσταντίνου και Γέρου Κυριάκου, συμπληρώνουν τα 20 αιρετά μέλη στην σύνθεση του Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού. Υπενθυμίζεται, ότι οι κκ Λετυμπιώτης και Γέρου εξελέγησαν ως οι μόνοι υποψήφιοι από τις επαρχίες τους (Πάφου και Κερύνειας αντιστοίχως), αφού σύμφωνα με το Καταστατικό στο Πολιτικό Γραφείο πρέπει να συμμετέχει τουλάχιστον ένα αιρετό μέλος από κάθε Επαρχία (νοουμένου ότι υπάρχει υποψήφιος).

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μετά και τα αποτελέσματα της σημερινής εκλογικής διαδικασίας δεν απαιτήθηκε να ενεργοποιηθούν τα άρθρα του Καταστατικού για ποσόστωση νέων (κάτω των 45 χρονών) αφού στους πρώτους 18 επιτυχόντες εξελέγησαν οκτώ (8) νέοι. Παράλληλα, στους 17 πρώτους σε σταυρούς προτίμησης υποψηφίους συμπεριλαμβάνονταν και πέντε (5) γυναίκες και ως εκ τούτου, βάσει και του Καταστατικού το οποίο προνοεί ελάχιστη συμμετοχή γυναικών της τάξεως του 30% (ήτοι στην προκείμενη 6) έγινε χρήση της πρόνοιας για ποσόστωση για μόνο μία υποψήφια (η οποία βρισκόταν στην 20η θέση σε σειρά κατάταξης βάσει σταυρών προτίμησης).

Υπενθυμίζεται ότι για την θέση της Πρόεδρου της Γυναικείας Οργάνωσης Δημοκρατικού Συναγερμού (ΓΟΔΗΣΥ) υποβλήθηκε μια υποψηφιότητα και ως εκ τούτου εξελέγη η κα Ουρανία Σχίζα.

Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών του 16ου Παγκύπριου Συνεδρίου τελείωσε η δεύτερη φάση των ενδοκομματικών εκλογών. Ακολουθεί η Γ’ Φάση που αφορά την ανάδειξη των Επαρχιακών Γραμματειών (εντός Ιουνίου) και η Δ’ Φάση, στην οποία θα εκλεγούν οι νέες Τοπικές Επιτροπές του κόμματος.