ΔΗΣΥ: Απόλυτη στήριξη εμπλοκής κατά του ISIS

Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου εξέφρασε “την απόλυτη στήριξή μας προς την ξεκάθαρη πολιτική θέση της Κυβέρνησης η Κύπρος, η ευρωπαϊκή χώρα που γειτνιάζει με την περιοχή αστάθειας, πολιτικών αναταράξεων και τον κίνδυνο του Ισλαμικού Κράτους, να συντάσσεται ανεπιφύλακτα με την συμμαχία κατά του ΙΚ”.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού είπε ότι “για δεκαετίες αυτός ο μικρός τόπος ταλανιζόταν και προσπαθούσε μεταξύ διαφορετικών πολιτικών και αφήνουμε στην κρίση των πολιτών να αξιολογήσουν τα αποτελέσματα της προσπάθειας η Κύπρος να ισορροπεί ανάμεσα σε δύο βάρκες”.

Όπως είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, “ήταν υποχρέωση, ήταν καθήκον της Κυπριακής Δημοκρατίας και ήταν η σωστή απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης να ενταχθεί στην συμμαχία κατά του ΙΚ.”

Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι “πέραν από την συνέπεια σε θέματα Αρχών αυτή η πολιτική απόφαση αναβαθμίζει τον ρόλο της χώρας μας”.

Είπε ότι “η Κύπρος είναι σταθερός πυλώνας, αξιόπιστος σύμμαχος στην ΕΕ και χώρα που μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για την έννομη τάξη, σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε μια ευαίσθητη περιοχή, την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου”.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ αναφέρθηκε στο γεγονός ότι “σήμερα είναι η επέτειος της επανένωσης της Γερμανίας, ένα ιστορικό γεγονός με το τείχος του διαχωρισμού που έπεσε εδώ και δύο πλέον δεκαετίες και επανένωσε την Γερμανία ενώ την ίδια ώρα 40 χρόνια μετά το 1974 η Λευκωσία παραμένει ακόμη η μοναδική μοιρασμένη πρωτεύουσα στον κόσμο”.

“Θέλω να συγχαρώ τους Γερμανούς για την μεγάλη και θαρραλέα τους απόφαση να δουν τα μεγάλα οράματα και τα πραγμάτωσαν. Η επανένωση της Γερμανίας δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση είχε προβλήματα για πάνω από δέκα χρόνια, πλήρωσε μεγάλο οικονομικό κόστος ο λαός της Γερμανίας και αγόγγυστα δέχθηκε οικονομικές θυσίες στην προσπάθεια πραγμάτωσης του μεγάλου εκείνου οράματος της επανένωσης της Γερμανίας”.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι “τα μεγάλα οράματα πραγματώνονται όταν ένας λαός είναι αποφασισμένος να υποστεί μια δοκιμασία μέχρι ο δύσκολος δρόμος της εθνικής συμφιλίωσης και της ενότητας οδηγήσει σε λεωφόρους ελπίδας και προοπτικής”.