ΔΗΠΑ: Υποχρέωση του κράτους να διορθώνει στρεβλώσεις που πλήττουν ασθενέστερες ομάδες πληθυσμού

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ θεωρεί πως το δικαίωμα στη στέγη αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και είναι υποχρέωση του Κράτους να παρεμβαίνει και να διορθώνει στρεβλώσεις και αδικίες οι οποίες πλήττουν κυρίως τις οικονομικά ασθενέστερες ομάδες του πληθυσμού, γι’ αυτό και κρίνει πως η σημερινή κυβερνητική εξαγγελία που αφορά στη στεγαστική πολιτική, βρίσκεται προς την ορθή κατεύθυνση.

Θέλουμε, παράλληλα να εκφράσουμε την ικανοποίηση μας για το γεγονός πως το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών, μέσα από τα μέτρα προωθεί την αναβάθμιση του ρόλου του ΚΟΑΓ.

Πέραν των όσων έχουν συμπεριληφθεί στο πακέτο, στην επιστολή μας που στάληκε προς το αρμόδιο Υπουργείο, ημερομηνίας 28/11/2018, συμπεριλαμβάνονται και σειρά άλλων μέτρων, μεταξύ άλλων:

  1. Η εξεύρεση τρόπων για απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων. Με την ένταξη του ΚΟΑΓ στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό “Housing Europe θα πρέπει να αξιοποιηθεί αυτή η δυνατότητα απορρόφησης σημαντικών ευρωπαϊκών κονδυλίων για κοινωνική στέγαση.
  2. Η ένταξη του Οργανισμού στο σχέδιο ΕΣΤΙΑ.

Ευελπιστούμε πως τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί θα συμβάλουν στην άμβλυνση των αδικιών και θα βοηθήσουν στη συγκράτηση των τιμών για αγορά ή ενοικίαση κατοικίας.