ΔΗΠΑ: Καλούμε τον ΥΠΟΙΚ να αναπροσαρμόσει το σχέδιο ΕΣΤΙΑ

 Καλούμε τον ΥΠΟΙΚ να αναπροσαρμόσει το σχέδιο ΕΣΤΙΑ, τόνισε σε γραπτή ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Παράταξη.

Το σχέδιο ΕΣΤΙΑ δημιουργήθηκε με σκοπό την προστασία της 1ης κατοικίας μιας μερίδας συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Τα μέχρι σήμερα στοιχεία συμμετοχής στο συγκεκριμένο σχέδιο είναι απογοητευτικά.

Βέβαια, είναι θετικό το γεγονός πως στη νέα δέσμη μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση, δίνεται παράταση για την υποβολή συμπληρωματικών στοιχείων μέχρι τέλος Ιουλίου, ενώ ταυτόχρονα δίνεται η δυνατότητα υποβολής νέων αιτήσεων για όσους δεν έχουν προλάβει μέχρι σήμερα.

Είναι σημαντικό να επισημάνουμε πως το Σχέδιο Εστία δημιουργήθηκε για να προστατεύσει τους πολίτες που πλήγηκαν από την οικονομική κρίση του 2013. Σήμερα, βρισκόμαστε στη μέση μιας νέας οικονομικής κρίσης, τις συνέπειες της οποίας δεν μπορούμε ακόμα να εκτιμήσουμε με απόλυτη βεβαιότητα.

Γι’ αυτό και καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών, πέρα από την παράταση υποβολής στοιχείων και νέων αιτήσεων, να αναπροσαρμόσει το σχέδιο με τέτοιο τρόπο που να λαμβάνει υπόψη και τις νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω της Πανδημίας του Κορωνοϊου.

Καλούμε, παράλληλα όλους τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίσουν οικονομικές δυσκολίες να σπεύσουν άμεσα να υποβάλλουν αίτηση για ένταξη τους στο ΕΣΤΙΑ, έτσι ώστε να σταματήσουν οι διαδικασίες εκποίησης της κατοικίας τους, ενώ την ίδια ώρα αναμένουμε από την πλευρά των τραπεζικών ιδρυμάτων να αναδείξουν την κοινωνική τους ευαισθησία, υποβοηθώντας τους συμπολίτες μας να ενταχθούν στο υπό αναφορά σχέδιο.