ΔΗΠΑ: Απευθύνουμε μήνυμα αισιοδοξίας και αγώνα

Μήνυμα Προέδρου Δημοκρατικής Παράταξης, Μάριου Καρογιάν επ’ευκαιρία εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Με την ευκαιρία των εορτών, θέλουμε να σας απευθύνουμε εγκάρδιες ευχές για οικογενειακή και προσωπική ευτυχία, χαρούμενα Χριστούγεννα και ευτυχές το νέο έτος 2019!

Η μικρή μας Κύπρος, με τα πολλά επιτεύγματα και τις δοκιμασίες από τα βάθη των αιώνων, επιβίωσε χάρη στην αποφασιστικότητα του υπέροχου λαού της, την θέληση του να επιζήσει, να παλέψει και να αγωνιστεί. Δυσκολίες πάντοτε υπάρχουν. Με  ομοψυχία και πίστη σε αρχές και αξίες που μας κράτησαν χιλιάδες χρόνια στην γη των προγόνων μας, θα τα καταφέρουμε και πάλι.

Απευθύνουμε μήνυμα αισιοδοξίας και αγώνα! Για καλύτερες μέρες, όσον αφορά την κοινωνία μας, για λυτρωτικές μέρες όσον αφορά τον τερματισμό της κατοχής από τον Τούρκο εισβολέα. Λαός και πολιτική ηγεσία, έχουμε ιερό χρέος και καθήκον, να αντισταθούμε στις Τουρκικές επιβουλές και να διατηρήσουμε, να παραδώσουμε στα παιδιά μας και στις μελλοντικές γενιές, την γη των προγόνων μας, χωρίς στρατεύματα κατοχής, χωρίς εγγυήσεις, χωρίς επεμβατικά δικαιώματα ξένων χωρών. Επιθυμούμε να λειτουργήσουμε τις εκκλησιές μας στα κατεχόμενα εδάφη μας και να φυσήξει αέρας ελευθερίας στην κατεχόμενη γη μας. Με σύνεση και ομόνοια μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Ευχόμαστε η νέα χρονιά να φέρει την πολυπόθητη ενότητα. Λύσεις στα προβλήματα οικογενειών, στα προβλήματα και στις ανησυχίες των νέων μας. Να φέρει κουράγιο και καλύτερες μέρες στους ηλικιωμένους μας, σε άρρωστους συνανθρώπους μας και σε όσους δοκιμάζονται με δυσκολίες μέσα στην κοινωνία μας. Μεγαλύτερη κοινωνική αλληλεγγύη, συνοχή και  κοινωνική πρόοδο.

Συντασσόμαστε μαζί με τους πολίτες που θέλουν μια νέα αρχή για μια καλύτερη χώρα, μια καλύτερη κοινωνία και ένα καλύτερο μέλλον προόδου, ασφάλειας, σταθερότητας και ευημερίας.

Όλοι μαζί μπορούμε! Νέα αρχή, με όραμα και αποφασιστικότητα για την κοινωνία που μας αξίζει. Για την Κύπρο που μας αξίζει. Για τερματισμό της κατοχής, για κοινωνική δικαιοσύνη, για καλύτερες μέρες.

Χαρούμενα Χριστούγεννα, γεμάτα υγεία, χαρά και Αγάπη και ευτυχές το νέο έτος 2019, που ελπίζουμε να είναι γενικώς καλύτερο για όλους εσάς προσωπικά και τις οικογένειες σας.