Δημόσια αργία στην Αυστραλία για μια… ιπποδρομιακή κούρσα!

Είναι ”τρελοί” Αυστραλοί που για μια ιπποδρομιακή κούρσα θα έχουν δημόσια αργία. Αυτό μάλιστα γίνεται κάθε χρόνο την πρώτη Τρίτη του Νοέμβρη για την μεγάλη κούρσα Melbourne Cup.

Οι ιπποδρομίες είναι το πλέον πολυέξοδο “χόμπι”, για τους Αυστραλούς. Παρά την εντυπωσιακή αύξηση του κόστους ζωής και την οικονομική κρίση αναμένεται να παιχτούν στον ιππόδρομο εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

Ρεκόρ θεατών, τηλεθέασης και στοιχημάτων αναμένεται να σημειωθεί και φέτος με τη μεγάλη κούρσα του “Μελμπουρν Καπ” που θα διεξαχθεί την προσεχή Τρίτη, 4/11/2014.

Κάθε πρώτη Τρίτη του Νοέμβρη είναι δημόσια αργία στη Βικτόρια ώστε να παρακολουθήσει το κοινό σε όλη τη χώρα την μεγάλη ιπποδρομιακή κούρσα “Μέλμπουρν Καπ” η οποία όταν διεξάγεται παραλύει το έθνος.

Στον ιππόδρομο δεν πάνε μόνο οι «φίλιπποι» αλλά και δεκάδες χιλιάδες γυναίκες ντυμένες με την τελευταία λέξη της μόδας μιας και το “Φεστιβάλ Ιπποδρομιών” είναι συγχρόνως και “επίδειξη μόδας”

Οι ιπποδρομίες είναι το πλέον πολυέξοδο “χόμπι”, για τους Αυστραλούς. Παρά την εντυπωσιακή αύξηση του κόστους ζωής και την οικονομική κρίση αναμένεται να παιχτούν στον ιππόδρομο εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

Εκτιμάται ότι και φέτος πάνω από 100.000 άτομα θα πάνε στον ιππόδρομο του Φλέμινγκτον για να δουν την κούρσα από κοντά, ενώ εκατομμύρια σε όλη την Αυστραλία θα ”καρφωθούν” μπροστά στην τηλεόραση στις 3.00 μ.μ., για να δουν τα 24 άλογα στην επική κούρσα που θα διαρκέσει περίπου τρία λεπτά και είκοσι δευτερόλεπτα.

Τα τελευταία χρόνια πάντως ολοένα και περισσότερα άλογα ξένης ιδιοκτησίας λαμβάνουν μέρος στην κούρσα του Μέλμπουρν Καπ.
Μέχρι στιγμής φαβορί για τη νίκη είναι το ιαπωνικό Admire Rakti που κέρδισε και το φετινό Caulfield Cup.

Check Also

Γιούργκεν Κλοπ προς Μπαρτσελόνα: Όταν δεν έχω λεφτά δεν ξοδεύω κι άλλα, το έχω πάθει με την πιστωτική μου

O Γιούργκεν Κλοπ εξέφρασε την απορία του για τη μεταγραφική δραστηριότητα της Μπαρτσελόνα εν μέσω …

Σάλος στην Τουρκία: Αθλητής έκανε τον σταυρό του στους Ισλαμικούς Αγώνες (Video)

Αθλητής που έκανε τον σταυρό του κατά τη διάρκεια των πέμπτων Ισλαμικών Αγώνων Αλληλεγγύης, τράβηξε …