Δημιουργία και εκφραστικότητα από την Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού

Δεκατρείς ομάδες με 13 καινούριες χορογραφίες, παρουσιάζει φέτος ηΠλατφόρμα Σύγχρονου Χορού.Στις 3 μέρες της διοργάνωσης δεκάδες χορευτές και άλλοι συντελεστές θα αναδείξουν ό,τι πιο νέο στο σύγχρονο χορό της Κύπρου.

Για 13η χρονιά η διοργάνωση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και του Θεάτρου ΡΙΑΛΤΟ προσφέρει έδαφος δημιουργίας και έκφρασης μέσω του σύγχρονου  χορού .

Πέραν του θεάτρου Ριάλτο που αποτελεί το μόνιμο χώρο παρουσίασης των παραστάσεων και τη Στέγη Σύγχρονου Χορού, που τα τελευταία χρόνια οργανώνει στο πλαίσιο της ενότητας “Dance Throughout the Year” μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις, φέτος στους χώρους της Πλατφόρμας προστίθεται και το Παλιό Ξυδάδικο στο οποίο θα πραγματοποιηθεί μέρος των παράλληλων εκδηλώσεων στις  8, 9,  και 10 Μαρτίου.

Οι Παράλληλες εκδηλώσεις, στο πλαίσιο της ενότητας “Dance Throughout the Year” με παραστάσεις και συζητήσεις, ολοκληρώνουν τη σφαιρική ματιά στα τεκταινόμενα του σύγχρονου χορού στην Κύπρο. Την Κυριακή, όλοι οι συντελεστές και φίλοι του χορού συναντώνται μετά τις παραστάσεις στο πάρτι λήξης στη Στέγη Σύγχρονου Χορού.