Δημητριάδης για Κεραυνό: “Ακόμη ένα ξέπλυμα τραπεζίτη”;

Λάβρος κατά του διορισμού Μάκη Κεραυνού, ο Πανίκος Δημητριάδης.

Ο τέως διοικητής της Κεντρικής τράπεζας με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, αφήνει αιχμές για τον διορισμό του τέως ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή της Ελληνικής τράπεζας, Μάκη Κεραυνού στο ΔΣ  της Κεντρικής Τράπεζας κάνοντας λόγο για “Ακόμη ένα ξέπλυμα τραπεζίτη;”.

Στην ανάρητηση του ο Πανίκος Δημητριάδης γράφει ότι:

“Ο κ. Κεραυνός διετέλεσε ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής στην ελληνική τράπεζα μέχρι το Σεπτέμβρη του 2014. Τον ίδιο μήνα η ΚΤΚ είχε διεξάγει επιτόπιο έλεγχο στην Ελληνική και βρήκε σωρεία αδυναμιών και παραλείψεων αναφορικά με τις διαδικασίες της τράπεζας για την καταπολέμηση του ξεπλύματος τα προηγούμενα χρόνια. Η ΚΤΚ επέβαλε πρόστιμο €1.1εκ. στην ελληνική τον Ιούλιο του 2016.

Τώρα ο κ. Κεραυνός θα εποπτεύει την εποπτεία της καταπολέμησης του ξεπλύματος στις κυπριακές τράπεζες.

Υπενθυμίζω επιπρόσθετα ότι ο κ Κεραυνός είχε εξαπολύσει …κεραυνούς και θεωρείες συνωμοσίας για τον διαγνωστικό έλεγχο της PIMCO, ο οποίος αποκάλυψε το πραγματικό μέγεθος των προβλημάτων των κυπριακών τραπεζών, και εμμεσως πλην σαφώς εναντίον της ΚΤΚ.

Η κυβέρνηση ταυτόχρονα παραπονιέται ότι άδικα μας κατηγορούν διεθνώς ότι δεν παίρνουμε όλα τα μέτρα για την καταπολέμηση του ξεπλύματος.”

Σχιζοφρενικό.

ΥΓ Μήπως η παραίτηση του Γιάγκου Δημητρίου σήμερα δεν είναι εντελώς τυχαία;
ΥΓ2 μηπως ετοιμάζουν το έδαφος να διορίσουν κανένα από τους καλύτερους τραπεζίτες του κόσμου γία διοικητή της ΚΤ;

Λίγες ώρες προηγούμενως, ο  τέως διοικητής της ΚΤ, σχολίασε  επίσης τη παραίτηση του Γιάγκου Δημητρίου, διευθυντή εποπτείας της Κεντρικής τράπεζας και έγραψε σε ανάρτησή του:

“Πράγματι ηχηρή παραίτηση. Υπενθυμίζω ότι ο κ. Δημητρίου ανέλαβε την διεύθυνση εποπτείας στην ΚΤΚ μερικές μέρες μετά που ο πρόεδρος Αναστασιαδης σκύρωσε τον διορισμό του υποδιοικητή Σπύρου Σταυρινάκη. Δεν πείθομαι για τους προσωπικούς λόγους. Ο ΕΕΜ οφείλει να διερευνήσει τους λόγους που οδήγησαν στην παραίτηση, αφού ο κ. Δημητρίου ήταν μέλος του συμβουλίου του ΕΕΜ”.