Δημητρίου: Το ΑΚΕΛ έχει φλομώσει τη κοινωνία για το ν/σ για αναστολή δόσεων

Δημητρίου: Αν το ΑΚΕΛ επιμένει πως ο νόμος θα στραγγαλίσει τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους προκαλούμε να φέρουν πρόταση νόμου που να ζητούν την ακύρωσή του και να μην κρύβονται εκ του ασφαλούς πίσω από την υπεύθυνη στάση της πλειοψηφίας

Τι ανέφερε σε δήλωσή του ο εκρπόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου:

Από την Κυριακή το απόγευμα το ΑΚΕΛ, σε όλα τα επίπεδα, από τον Γενικό του Γραμματέα, τα ηγετικά του στελέχη, τα εκφραστικά του όργανα, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αλλού έχουν φλομώσει ολόκληρη την κοινωνία πως με το νόμο για την αναστολή των δόσεων θα φαλιρίσουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις που θα σπεύσουν να τον αξιοποιήσουν. Προέτρεπαν μάλιστα τους πολίτες να μην αιτηθούν για να μην έχουν οικονομικές επιπτώσεις.

Την απάντηση βεβαίως την έχουν δώσει οι ίδιοι πολίτες οι οποίοι σήμερα κατά δεκάδες χιλιάδες αξιοποιούν το σημαντικότερο μέτρο που ψηφίσαμε για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού.

Λίγοι είναι αυτοί που δεν μπορούν ή που δε θέλουν να κατανοήσουν ποια θα ήταν σήμερα η δυσμενής θέση των συνετών συμπολιτών μας, των επιχειρήσεων και ολόκληρης της οικονομίας αν την Κυριακή καταψηφιζόταν το νομοσχέδιο.

Αν όμως το ΑΚΕΛ επιμένει πως αυτός ο νόμος θα στραγγαλίσει τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους προκαλούμε. Τους προκαλούμε να φέρουν πρόταση νόμου την Παρασκευή στην ολομέλεια που να ζητούν την ακύρωση αυτού του νόμου.

Η ατελής πολιτική ρητορεία από όσους επιλέγουν να κρύβονται εκ του ασφαλούς, γι’ άλλη μια φορά, πίσω από την υπεύθυνη στάση της πλειοψηφίας στο κοινοβούλιο κάπου πρέπει να σταματήσει. Για το καλό της κοινωνίας, για το καλό όλων μας.