Δημητρίου: Η πολιτική των μεταρρυθμίσεων φέρνει αποτελέσματα

Σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος Τύπου του Νίκου Αναστασιάδη, Αννίτα Δημητρίου ανέφερε πως “μόνη κυβέρνηση που τόλμησε να προβεί σε μεταρρυθμίσεις που στο παρελθόν κανείς, όχι μόνο δεν μπορούσε να σχεδιάσει αλλά ούτε και να συζητήσει στο πλαίσιο του δημοσίου διαλόγου είναι η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη|.

“Σήμερα είναι μια μέρα σταθμός για την παιδεία μας και το κράτος ευρύτερα. 5500 χιλιάδες υποψήφιοι στην πλειοψηφία του νέοι και νέες, διεκδικούν κατάταξη στο νέο κατάλογο για τους διορισμούς στην εκπαίδευση. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σύστημα που πλέον δεν βασίζεται στην ημερομηνία απόκτησης πτυχίου και εγγραφής στους καταλόγους αλλά της γνώσης αυτών που διεκδικούν να είναι οι φορείς της παιδείας των παιδιών μας” επισήμανε.

Παράλληλα, τόνισε πως “πρόκειται για ένα νέο, αδιάβλητο και αξιοκρατικό σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών”.

“Ακόμη, μόλις χθές, ο Υπουργός Εσωτερικών παρουσίασε άλλο ένα εκσυγχρονιστικό νομοσχέδιο που αφορά τις επενδύσεις, ένα νομοσχέδιο που επιτρέπει τις γρήγορες διαδικασίες και προσπερνά την γραφειοκρατία. Ελπίζουμε ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα τοποθετηθούν υπεύθυνα και θετικά τόσο προς την ψήφιση του επενδυτικού νομοσχεδίου όσο και των άλλων μεταρρυθμιστικών νομοσχεδίων που είτε εκκρεμούν στην Βουλή είτε πρόκειται να επανακατατεθούν εντός Νοεμβρίου από πλευράς κυβέρνησης” ανέφερε.

Την ίδια στιγμή σημείωσε πως “λετσι σπάζουμε το κατεστημένο, με μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχουν πάντοτε ως κέντρο αναφοράς τους τον πολίτη”.

Εκτενέστερα, η κ. Δημητρίου αναφέρθηκε και σε “άλλη μια παράσταση με κύριο άξονα τα fake news δηλαδή τις ψευδείς και παραποιημένες ειδήσεις και πληροφορίες που αφορούν το επενδυτικό νομοσχέδιο που παρουσίασε ο Υπουργός Εσωτερικών”.

“Κάποιοι συνεχίζουν να παραποιούν ή να μην κατανοούν τις Διεθνείς Εκθέσεις, γεγονός που καταντά εξαιρετικά επικίνδυνο για αυτούς που θέλουν να κυβερνήσουν.Έχουν μετατρέψει την προεκλογική εκστρατεία σε μια αρένα λάσπης και ψευδών και παραποιημένων ειδήσεων” είπε.

Τέλος καταλήγοντας τόνισε πως “οι πολίτες ανέμεναν και αναμένουν κατά τη διάρκεια της εκστρατείας να ακούσουν θέσεις, αντιθέσεις, επιχειρήματα και πολιτικές προτάσεις. Αυτό πράττουμε εμείς και έτσι θα συνεχίσουμε και είμαι σίγουρη ότι οι πολίτες έχουν κρίση και αντίληψη”.