ΑΚΕΛ: Χαιρέτησε τον νόμο για εξέλιξη του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου Κύπρου

Σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ, χαιρέτισε την “ψήφιση χθες από την ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων της πρότασης νόμου, που το ίδιο αρχικά κατάθεσε και υποστηρίχτηκε από όλους, σχετικά με την μετεξέλιξη του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου Κύπρου σε Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου σχετικά με την Πρόληψη της Χρήσης και Διάδοσης Ναρκωτικών και άλλων Εξαρτησιογόνων Ουσιών”.

“Ο εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας διευρύνει το πεδίο αρμοδιοτήτων του, έτσι ώστε να περιλαμβάνει τις εξαρτήσεις τόσο στις παράνομες όσο και στις νόμιμες ουσίες, αλλά και την παθολογική ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται το εργαλείο με το οποίο προωθείται μία πιο σφαιρική αντιμετώπιση των εξαρτήσεων” επισημαίνεται.

Παράλληλα όπως τονίζεται στην ανακοίνωση “με την αλλαγή του ονόματος προσπάθεια μας ήταν και η αφαίρεση του στίγματος από τους χρήστες.Το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου παράγει τεράστιο έργο στην προσπάθεια για αντιμετώπιση του φαινομένου των εξαρτησιογόνων ουσιών και είμαστε σίγουροι ότι το έργο αυτό θα το συνεχίσει και η Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου”.

“Με τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας θεωρούμε ότι η Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων θα ενισχυθεί η στήριξη της Πολιτείας για να μπορεί να συνεχίσει αυτή την πορεία, ως το ανώτατο σώμα για χάραξη της πολιτικής στα θέματα εξαρτήσεων” καταλήγει.