Δημητρίου: Ανάπτυξη με συγκεκριμένους στόχους και με κατανομή πόρων

Η εκπρόσωπος Τύπου του εκλογικού επιτελείου του Νίκου Αναστασιάδη, Αννίτα Δημητρίου σε σημερινές της δηλώσεις έκανε αναφορά στην παρουσίαση του Προϋπολογισμού του Υπουργείου Εσωτερικών στην Βουλή.

Όπως σημειώνει η ίδια “ο Υπουργός Εσωτερικών παρουσίασε σήμερα στην Βουλή τον προϋπολογισμό του υπουργείου του με καθαρά αναπτυξιακό προσανατολισμό ύψους πέραν των πεντακοσίων εκατομμυρίων ευρώ (547εκ).Η συνετή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών επιτρέπει στην Κυβέρνηση τον καταρτισμό ενός προσεγμένου προϋπολογισμού άμεσα συνδεδεμένου με τους στόχους και τις επιδιώξεις του Υπουργείου”.

“Αυτό καταδεικνύει ότι η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη έχει ολοκληρωμένο πλάνο ολοκληρωμένη και βιώσιμη ανάπτυξη:

  • στις αστικές και ορεινές περιοχές,
  • με εξορθολογισμό της αναπτυξιακής πολιτικής στην ύπαιθρο
  • με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας,
  • με την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες και στις επιχειρήσεις καθώς και
  • με την εφαρμογή αποτελεσματικότερης στεγαστικής και προσφυγικής πολιτικής.

Σημειώνουμε τον σχεδιασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που δίδει, ανάμεσα σε άλλα, ιδιαίτερη ώθηση στις Κοινότητές μας, στην ύπαιθρο. Όπου τώρα με τον πλεονασματικό Προϋπολογισμό του κράτους, υπάρχει η ευχέρεια να υλοποιηθούν έργα υποδομής, κοινής ωφελείας και σημαντικά έργα ευρύτερης σημασίας για τις ίδιες τις κοινότητες και τους κατοίκους τους, χωρίς να απαιτείται η οικονομική συνεισφορά των Κοινοτήτων. Μια παράμετρος που ήταν και ο κύριος ανασταλτικός παράγοντας ώστε αρκετά έργα να μην μπορούν να υλοποιηθούν μέχρι σήμερα.

Θα ήταν όμως παράλειψη να μην τονίζουμε και το μεγάλο θέμα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία εκκρεμεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων και καλούμε εκ νέου τα κόμματα της αντιπολίτευσης να επιδείξουν βούληση και αποφασιστικότητα επί του θέματος αυτού.

Με αποτελεσματικό και αποδοτικό τρόπο η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη βρίσκεται εμπράκτως κοντά στους πολίτες. Το σημαντικό μεταρρυθμιστικό έργο που έχει ήδη αρχίσει πρέπει να συνεχιστεί. Και μάλιστα, για πρώτη φορά, με συγκεκριμένους στόχους και κατανομή πόρων. Με σταθερά βήματα, αξιοπιστία και οικονομική σοβαρότητα.