Δηλώσεις Ν. Παπαδόπουλου μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Ανταποκρινόμενοι θετικά σε πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, είχαμε πριν από λίγο συνάντηση με τον Πρόεδρο στη διάρκεια της οποίας ενημερωθήκαμε για τις εξελίξεις σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό.

Ευχαριστήσαμε τον Πρόεδρο για την ενημέρωση αλλά ως Δημοκρατικό Κόμμα επαναλάβαμε αυτά που όλοι πλέον διαπιστώνουν καθημερινώς, ότι δηλαδή, δυστυχώς επιβεβαιώνονται καθημερινά οι φόβοι και οι ανησυχίες μας, σε σχέση με το κοινό ανακοινωθέν, καθώς η συμφωνία Αναστασιάδη-Έρογλου, αποτελεί κακή βάση για τις διαπραγματεύσεις την ίδια ώρα που η τ/κ πλευρά την αξιοποιεί διεθνώς.

Ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε στο κοινό ανακοινωθέν τη διπλή ιθαγένεια, ενώ ο κ. Έρογλου αρνείται να συζητήσει τους έποικους.

Ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε και επικύρωσε το έγγραφο Ντάουνερ, ενώ ο κ. Έρογλου αρνείται να συζητήσει το εδαφικό.

Το Μπαρμπάρος παραβιάζει καθημερινά την ΑΟΖ μας, ενώ ο Γ.Γ. του ΟΗΕ κάνει λόγο για «δυναμική στις διαπραγματεύσεις».
Ευελπιστούμε ότι έστω και τώρα, τόσο ο ΠτΔ όσο και ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ που τον στηρίζουν σε αυτή τη λανθασμένη στρατηγική στο Κυπριακό, θα αξιολογήσουν σωστά τα δεδομένα όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί τους τελευταίους δυόμιση μήνες και θα αλλάξουν τακτική.

Ελπίζουμε να συμφωνήσουν μαζί μας ότι πρέπει επιτέλους να αρχίσουμε να διεκδικούμε υπεύθυνα μια σωστή λύση με το σωστό περιεχόμενο αξιοποιώντας τον αναβαθμισμένο γεωστρατηγικό ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας ενόψει και των ανακαλύψεων των υδρογονανθράκων στη γύρω περιοχή.