Δηλώσεις εκπροσώπου Κομισιόν για Ελλάδα και Πορτογαλία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνήθηκε σήμερα να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με τη ματαίωση της συγχώνευσης μεταξύ της ΕΤΕ και της Eurobank, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι η αξιολόγηση της Ελλάδας από την τρόικα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ερωτηθείς σχετικά ο εκπρόσωπος Σάιμον ‘Ο Κόνορ, εκπρόσωπος του Ολι Ρεν απάντησε ότι επειδή η διαδικασία της αξιολόγησης από την τρόικα συνεχίζεται στην Αθήνα, δεν μπορεί να προβεί σε καμία δήλωση. Σε άλλη ερώτηση για ενδεχόμενες ανησυχίες των πελατών των δύο τραπεζών, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Ο Σάιμον Ό Κόνορ αναφέρθηκε και στο θέμα της Πορτογαλίας με αφορμή την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας να ακυρώσει ορισμένα από τα μέτρα της κυβέρνησης για τη μείωση του ελλείμματος.

Όπως είπε, η Κομισιόν χαιρετίζει τη δέσμευση της πορτογαλικής κυβέρνησης να λάβει πρόσθετα μέτρα για την τήρηση τόσο των δημοσιονομικών στόχων όσο και του χρονοδιαγράμματος.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι οι Βρυξέλλες αναμένουν τα μέτρα για να τα αξιολογήσουν, ενώ συνέδεσε αυτή τη διαδικασία τόσο με την εκταμίευση της επόμενης δόσης όσο και με τη συζήτηση που θα γίνει στο Eurogroup την Παρασκευή στο Δουβλίνο για την επιμήκυνση του χρόνους αποπληρωμής των δανείων που έχει λάβει η Πορτογαλία από την Ευρωζώνη.