ΔΗΚΟ: Χάθηκαν στη κόκκινη λίμνη τα «κατά συρροήν» λάθη της Αστυνομίας;  

Χάθηκαν στη κόκκινη λίμνη τα «κατά συρροήν» λάθη της Αστυνομίας;  Δθερωτάται σε δήλωσή της η αριστίνδην  υποψήφια βουλευτής του ΔΗΚΟ, Αγγελική Σάββα.

Η δήλωση:

Η αποκάλυψη της φρίκης των δολοφονιών επτά γυναικών και παιδιών από τον Νίκο Μεταξά, είχε φέρει στο φως μια εγκληματική αδιαφορία εκείνων που όφειλαν να διαχειριστούν με τη δέουσα προσοχή τις καταγγελίες για τις εξαφανίσεις των θυμάτων.

Λάθη και παραλείψεις που είχαν ως αποτέλεσμα ένας κατά συρροήν δολοφόνος να δρα ανενόχλητος για τρία χρόνια κάτω από την μύτη των αρχών.

Πριν από ένα χρόνο η Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων κατά της Αστυνομίας παρέδωσε ένα ογκωδέστατο πόρισμα στον Γενικό Εισαγγελέα, βάσει του οποίου «το σύνολο των γεγονότων υπερβαίνει τα όρια της όποιας απλής πειθαρχικής ευθύνης και οι επιλήψιμες ενέργειες, πράξεις και παραλείψεις μελών της Δύναμης αλλά και αξιωματικών συνιστούν υπόβαθρο στοιχειοθέτησης ποινικών αδικημάτων».

Τον Μάιο του 2020 ο τέως Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης είχε δώσει οδηγίες για άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον 15 μελών της Αστυνομίας για εμπλοκή τους σε ποινικά αδικήματα κατά παράβαση του Άρθρου 134 του Ποινικού Κώδικα, Κεφ. 154, που αφορά την παράλειψη υπηρεσιακού καθήκοντος από δημόσιους λειτουργούς.

Το τελευταίο 24ωρο έχουν δει το φως της δημοσιότητας δημοσιογραφικές πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ουδείς θα διωχθεί ποινικά και ουδείς θα παραπεμφθεί ενώπιον της δικαιοσύνης για παράλειψη καθήκοντος. Εάν ευσταθούν οι πληροφορίες τότε προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:

  • Πού «εξαφανίστηκαν» οι παραλείψεις και οι εύλογες υπόνοιες για διάπραξη ποινικών αδικημάτων;
  • Τι έχει προκύψει τον τελευταίο χρόνο που έχει αναθεωρήσει την απόφαση του τέως Γενικού Εισαγγελέα;
  • Μήπως οι ευθύνες και τα κατά συρροήν λάθη, χάθηκαν και αυτά στην κόκκινη λίμνη;

Εάν ευσταθούν οι πληροφορίες, τότε αυτή η εξέλιξη δίδει ένα εντελώς λανθασμένο μήνυμα στην κοινωνία για την αποφασιστικότητα αυτού του κράτους να καταπολεμήσει την αδιαφορία και την απαράδεκτη κουλτούρα της ατιμωρησίας.