ΔΗΚΟ: Το μεταναστευτικό εξελίσσεται πλέον σε θέμα εθνικής ασφάλειας

Το μεταναστευτικό εξελίσσεται πλέον σε θέμα εθνικής ασφάλειας, κινδύνου για δημογραφική αλλαγή και οικονομικής επιβάρυνσης των δημοσίων οικονομικών, τόνισε σε γραπτή ανακοίνωση το ΔΗΚΟ:

Η απαγόρευση της εισόδου, από τα οδοφράγματα στα εδάφη που ελέγχει η Κυπριακή Δημοκρατία, σε πολίτες τρίτων χωρών, που εισέρχονται στην Κύπρο από παράνομες εισόδους, είναι ένα από τα μέτρα που πρέπει επιτέλους να εφαρμοστούν, για να αντιμετωπιστεί μερικώς το μείζον ζήτημα της αύξησης της μεταναστευτικής ροής προς την Κύπρο.

Το μεταναστευτικό εξελίσσεται πλέον σε θέμα εθνικής ασφάλειας, κινδύνου για δημογραφική αλλαγή και οικονομικής επιβάρυνσης των δημοσίων οικονομικών.

Το πρόβλημα εντείνεται λόγω των ιδιαζουσών συνθηκών της Κύπρου, όπως η τρύπα ασφάλειας της Γραμμής Καταπαύσεως του Πυρός και η άρνηση της Τουρκίας να εφαρμόσει την συμφωνία επανεισδοχής με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Καλούμε την κυβέρνηση να απαιτήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη λήψη αποφάσεων ειδικά για την Κύπρο, έτσι ώστε να προστατευθεί η Κυπριακή Δημοκρατία, χωρίς βεβαίως να παραβιάζονται συμβάσεις για υποδοχή και ανθρώπινη μεταχείριση πραγματικών προσφύγων.