ΔΗΚΟ: Το μαχαίρι στο κόκαλο και για την υπόθεση της ΑΤΗΚ

“Το μαχαίρι μπορεί και πρέπει να φτάσει μέχρι το κόκαλο”, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος, Άγγελος Βότσης, αναφερόμενος στη διερεύνηση της υπόθεσης αγοραπωλησίας τ/κ τεμαχίου από την ΑΤΗΚ, στη Λάρνακα.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ο κ. Βότσης επανέλαβε τη θέση του κόμματός του ότι η κάθαρση αποτελεί προαπαιτούμενο για ένα νέο ξεκίνημα, “κάτι άλλωστε που ζητά ο ίδιος ο λαός” και πως η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί άμεσα και τάχιστα, όπως και στις περιπτώσεις των τραπεζών, αλλά και άλλων υποθέσεων που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

“Επιπρόσθετα, έχουμε την άποψη ότι ως κράτος οφείλουμε να ζητήσουμε και να αξιοποιήσουμε τη συνδρομή ξένων εμπειρογνωμόνων ή και υπηρεσιών, οι οποίες διερεύνησαν και διαλεύκαναν παρόμοιου είδους υποθέσεις σε άλλες χώρες”, ανέφερε και εξέφρασε τη βεβαιότητα του πως οι εμπειρίες τους, η τεχνογνωσία και η εμπειρογνωμοσύνη τους θα υποβοηθήσουν τα μέγιστα στη γρήγορη διαλεύκανση των υποθέσεων και σε μια διάφανη και αποτελεσματική διαδικασία.

Όσον αφορά την επέκταση του τουριστικού ωραρίου και τις ανησυχίες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ σημείωσε πως η Υπουργός έχει δώσει διαβεβαιώσεις πως το μέτρο βρίσκεται σε δοκιμαστική βάση και θα αναλυθούν οι όποιες θετικές ή αρνητικές επιπτώσεις του,” ώστε η οποιαδήποτε τελική απόφαση, να λαμβάνει υπόψη τόσο την ομαλή λειτουργία της αγοράς, όσο και τη διασφάλιση των συμφερόντων όλων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο”.

Τέλος, ο Άγγελος Βότσης αναφέρθηκε σε πρόσφατη συνάντηση της Επιτροπής του Τομέα Ενέργειας του ΔΗΚΟ με τον Υπουργό Ενέργειας, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης και διαβεβαίωσε πως η Επιτροπή και το ίδιο το ΔΗΚΟ θα στηρίξει τον Υπουργό στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει.