Α.Κυπριανού: Όποιος λέει την αλήθεια δεν έχει τίποτα να φοβηθεί

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού δήλωσε σήμερα ότι όποιος λέει την αλήθεια δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, ενώ όποιοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν την Ερευνητική Επιτροπή για να περάσουν άλλα πολιτικά μηνύματα ή μηνύματα σκοπιμοτήτων, τότε πρέπει να ανησυχούν.

Κληθείς να σχολιάσει σημερινά δημοσιεύματα, τα οποία κάνουν λόγο για μια προσπάθεια φίμωσης των μαρτύρων εκ μέρους του ΑΚΕΛ στην Ερευνητική Επιτροπή, μετά και από την κατάθεση του πρώην Ανώτερου Γενικού Διευθυντή της Τράπεζας Κύπρου Νικόλα Καρυδά, ο κ. Κυπριανού είπε: «Ούτε ως αστείο δεν μπορεί να υποστηρίζεται αυτή η άποψη. Αν κάποιος λέει αλήθειες και δεν λέει ψέματα, δεν έχει απολύτως τίποτα να ανησυχεί».

Σε ερώτηση εάν θα κινηθεί νομικά, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως «εάν δεν υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις που να με ικανοποιούν, σίγουρα θα κινηθώ νομικά».

Ερωτηθείς εάν νιώθει ότι υπάρχει ένα κλίμα στοχοποίησης του ΑΚΕΛ και των ηγετών του ανέφερε: «Εκεί και όπου υπάρχουν ζητήματα, τα οποία πρέπει να διερευνηθούν κατά την άποψη μου, πρέπει πρώτα να διερευνούνται και μετά να βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Στην Κύπρο ζούμε το τελευταίο διάστημα μια αντίθετη διαδικασία. Πρώτα επιχειρείται η διαπόμπευση ατόμων δημοσίως και μετά διερευνούνται τα θέματα».

«Αυτό ενδεχομένως», πρόσθεσε, «να γίνεται για άλλους λόγους. Η οικονομία μας αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες. Είχαν δοθεί προεκλογικά πάρα πολλές υποσχέσεις, οι οποίες όχι μόνο δεν έχουν υλοποιηθεί μετεκλογικά, αλλά αντιθέτως βλέπουμε την κατάσταση να χειροτερεύει από μέρα σε μέρα. Είχαμε την παραδοχή του Υπουργού Οικονομικών πριν τρεις μέρες στις Βρυξέλλες ότι η πορεία υλοποίησης του μνημονίου αργοπορεί με ευθύνη άλλων Υπουργείων και όχι του δικού του. Αυτό το είδατε να παρουσιάζεται πουθενά; Καλύφθηκε από όλα τα υπόλοιπα τα οποία έχουν ένα σκανδαλοθηρικό περιεχόμενο».

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι «υπάρχει και αυτή η προσπάθεια να καλυφθούν τα πραγματικά προβλήματα του τόπου με ενέργειες πυροτεχνήματα, γι’ αυτό εάν κάποιος θέλει πραγματικά να διερευνήσει κάποια ζητήματα πρέπει να τα διερευνά και μετά αν προκύπτει οτιδήποτε να βγαίνει στη δημοσιότητα και να λέει κάποια πράγματα».

«Όπως εξελίσσονται τα πράγματα, φαίνεται πως κάποιοι χρησιμοποιούν τις διερευνητικές, για να πετυχαίνουν αυτό το στόχο», κατέληξε στις δηλώσεις του.