ΔΗΚΟ: Τιμούμε την Ημέρα της Δημοκρατικής Αντίστασης

Ημέρα μνήμης και τιμής γι’ αυτούς που έπεσαν ηρωικά, αντιστεκόμενοι στο πραξικόπημα και προασπίζοντας τη δημοκρατία και την Κυπριακή Δημοκρατία, είναι η 7η Δεκεμβρίου, επέτειος της επιστροφής του Εθνάρχη Μακαρίου στην Κύπρο, μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, τιμώντας την ημέρα αυτή και την επέτειο της επιστροφής του Εθνάρχη Μακαρίου στην Κύπρο, επιδιώκει να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη, για να τιμούνται αυτοί που έδωσαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τη νομιμότητα, αλλά και για να αντλούνται τα απαραίτητα διδάγματα.

Και το ισχυρότερο δίδαγμα – και το μήνυμα που το Δημοκρατικό Κόμμα επιθυμεί να στείλει – είναι πως η συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, της ισχυρότερης ασπίδας του Κυπριακού Ελληνισμού, θα διασφαλίσει τη δυνατότητα να αντιμετωπιστούν οι επεκτατικές τουρκικές μεθοδεύσεις κατά της Κύπρου.

Το πραξικόπημα και η τουρκική εισβολή αποσκοπούσαν να σβήσουν την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δεν το πέτυχαν. Και θα είμαστε ανάξιοι αυτών που θυσιάστηκαν για εμάς, αν εμείς εκχωρήσουμε την υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας δια της υπογραφής μας.

Το Δημοκρατικό Κόμμα θεωρεί ως το καλύτερο μνημόσυνο για τους αγωνιστές της αντίστασης και δικαίωση της θυσίας τους, τη συνέχιση του αγώνα για απελευθέρωση.