ΔΗΚΟ: Τη μικρότερη πτώση στα ποσοστά από όλα τα κόμματα

Ο  Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίηση του  για τα ποσοστά που έλαβε το ΔΗΚΟ στις ευρωεκλογές, μέσα από τις δύσκολες συνθήκες που διεξήχθη ο προεκλογικές αγώνας, αναφέροντας ότι “το ΔΗΚΟ έχει καταγράψει τη μικρότερη πτώση των εκλογικών του ποσοστών, συγκρινόμενο με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα και σχηματισμούς που κατήλθαν στις ευρωεκλογές του 2009 και διατηρεί τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στο χώρο του κέντρου”.

“Φαίνεται ότι ο κόσμος και ιδιαίτερα ο περήφανος κόσμος του ΔΗΚΟ ανταποκρίθηκε στο μήνυμα διεκδίκησης που το κόμμα προέβαλε κατά την προεκλογική περίοδο”, είπε ο κ. Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του απόψε από τα γραφεία του ΔΗΚΟ.

Ο κ. Παπαδόπουλος διαβεβαίωσε ότι “το ΔΗΚΟ θα ασκήσει με τρόπο υπεύθυνο και απόλυτο αυτόν τον ρυθμιστικό του ρόλο”.

Ταυτόχρονα, ο κ. Παπαδόπουλος διαβεβαίωσε τον κυπριακό λαό ότι “το ΔΗΚΟ θα αξιοποιήσει το μήνυμα των σημερινών εκλογών” το οποίο είναι “δεν συμβιβαζόμαστε, δεν υποχωρούμε, συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα του κυπριακού ελληνισμού”.

Επιπλέον, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι “για πρώτη φορά στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, περισσότερος κόσμος δεν πήγε να ψηφίσει – επέλεξε να μην προσέλθει στις κάλπες – από τον κόσμο που επέλεξε να ασκήσει αυτό το ιερό δικαίωμα”, προσθέτοντας ότι αυτή η τεράστια αποχή πρέπει να μας προβληματίσει αλλά και να μας ανησυχήσει όλους”.

“Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στέλλουν ένα ηχηρό μήνυμα σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα καθώς ένα μεγάλο ποσοστό των συμπολιτών μας εξέφρασε την απογοήτευση του μέσα από τις κάλπες για όσα έχουν συμβεί τα προηγούμενα χρόνια και για όσα συμβαίνουν σήμερα”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι αυτή η απογοήτευση εκφράστηκε μέσα από “την αποχή και επιλέγοντας συνδυασμούς που δεν εκπροσωπούνται σήμερα στη Βουλή των Αντιπροσώπων”.

Ανέφερε ότι το ΔΗΚΟ κατανοεί πλήρως το μήνυμα που έχει στείλει σήμερα το εκλογικό Σώμα και πρόσθεσε ότι αυτό είναι “μήνυμα για αλλαγή ύφους, αλλαγή νοοτροπίας και για διαφάνεια στην πολιτική ζωή”.

Μήνυμα, συνέχισε, “για αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής”.

“Το ΔΗΚΟ από την 1η Δεκεμβρίου κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, προτείνει συγκεκριμένες και ρεαλιστικές λύσεις για όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν σήμερα το λαός μας”, πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι “το ΔΗΚΟ δηλώνει με υπευθυνότητα πως θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε θετικό μέτρο αλλά και θα ασκεί κριτική σε κάθε απόφαση που κρίνουμε ότι είναι επιζήμια για την Κύπρο και το λαό μας”.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι “έχει καταστεί σαφές πως πρέπει να κινηθούμε πολύ γρήγορα προς την κατεύθυνση των αλλαγών που πρέπει να γίνουν”, προσθέτοντας ότι “πρέπει να ανταποκριθούμε σε αυτά που ζητά από εμάς η κοινωνία και προς αυτή την κατεύθυνση είναι πρόθεση μου να αναλάβω συγκεκριμένες πρωτοβουλίες”.

Ανέφερε ότι “προεκλογικά το ΔΗΚΟ ζήτησε από τους πολίτες τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε για την Ευρώπη, για την Κύπρο και για μια καλύτερη ζωή”.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, στο συνολικό πολιτικό σκηνικό και στο πολιτικό πλαίσιο όπως έχει διαμορφωθεί με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, το ΔΗΚΟ έχει αυτή τη δυνατότητα και αυτή τη δύναμη, μας την χάρισε ο περήφανος δηκοϊκός κόσμος”.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ευχαρίστησε τα στελέχη του κόμματος που εργάστηκαν σε ολόκληρη την Κύπρο, συστηματικά και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για το κόμμα, καθώς και τους υποψηφίους και υποψήφιες ευρωβουλευτές του ΔΗΚΟ για την τεράστια προσπάθεια τους, το ήθος και τον πολιτικό πολιτισμό τους.