ΔΗΚΟ: Τα γεγονότα στη Δένεια επιβεβαιώνουν τις επεκτατικές τάσεις του κατοχικού στρατού

ΔΗΚΟ: Τα γεγονότα στη Δένεια επιβεβαιώνουν τις επεκτατικές τάσεις του κατοχικού στρατού

Η προκλητική και απαράδεκτη συμπεριφορά του κατοχικού στρατού έναντι των Ελληνοκυπρίων γεωργών στην περιοχή της Δένειας, επιβεβαιώνει το βάσιμο των ανησυχιών του Δημοκρατικού Κόμματος.

Εμείς, επιμένουμε, ότι η παρουσία της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο, χωρίς να αλλάξουν ούτε και στο ελάχιστο οι όροι εντολής της, είναι απαραίτητη, για να παρεμποδίζει, στο βαθμό του δυνατού, την επεκτατική τάση του κατοχικού στρατού.

Η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να προβεί σε όλες τις ενέργειες, για να μην υπάρξει αλλαγή στους όρους εντολής της UNFICYP, αλλά και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προς αντιμετώπιση μιας απευκταίας πιθανής δυσμενούς εξέλιξης αναφορικά με την αναθεώρηση της αποστολής της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο.

Το Δημοκρατικό Κόμμα καλεί όλους να διδαχθούν από τη συμπεριφορά του κατοχικού στρατού έναντι των Ε/κ γεωργών και να συμπλεύσουν με τη θέση του Δημοκρατικού Κόμματος, ότι λύση που δεν θα προνοεί «μηδέν εγγυήσεις- μηδέν στρατός», θα είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για την ασφάλεια των Ελληνοκυπρίων και τη βιωσιμότητα της όποιας συμφωνίας.