ΑΚΕΛ: Αν ήταν για τις τράπεζες, η κυβέρνηση θα έτρεχε. Για την ακρίβεια αδιαφορούν

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου,  για την ακρίβεια και την αδιαφορία της κυβέρνησης

Αν ήταν για τις τράπεζες, η κυβέρνηση θα έτρεχε. Για την ακρίβεια και την πίεση που δέχονται οι πολίτες αδιαφορούν και σιωπούν

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη –Συναγερμού, όταν έχει να αντιμετωπίσει δυσάρεστα γι’ αυτήν θέματα, απλά σιωπά και τα προσπερνά. Αυτό κάνει και τώρα με την ακρίβεια σε βασικά αγαθά, με την κατακόρυφη αύξηση των ενοικίων και την ψηλή τιμή των καυσίμων.

Όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση, οι σημερινοί κυβερνώντες διοργάνωναν τηλεοπτικές παραστάσεις σε βενζινάδικα, καθημερινά αναφέρονταν στο καλάθι της οικοκυράς και καμώνονταν πως γνοιάζονται για τους πολίτες και τα προβλήματά τους.

Οι κινητοποιήσεις των πολιτών για τα ψηλά ενοίκια συναντούν την πλήρη αδιαφορία των κυβερνώντων. Το ίδιο και οι αντιδράσεις για την ακρίβεια σε βασικά αγαθά. Ακόμα και οι επίσημες στατιστικές του κράτους που δείχνουν ότι το κόστος στέγασης και ηλεκτρισμού αυξήθηκε σχεδόν κατά 13%, ότι οι τιμές στα τρόφιμα και μη αλκοολούχα ποτά αυξήθηκαν περίπου κατά 3,5% και ότι τα ενοίκια, ιδιαίτερα στη Λεμεσό, οι αυξήσεις ξεπερνούν το 50%, δεν συγκινούν τους κυβερνώντες.

Αν ήταν για να στηριχθούν οι τράπεζες, η κυβέρνηση θα έτρεχε και θα άνοιγε τα ταμεία του κράτους. Για την ακρίβεια και την πίεση που δέχονται οι πολίτες οι κυβερνώντες αδιαφορούν και σιωπούν.