ΔΗΚΟ: Σκληρή και βίαιη η συμπεριφορά των ισχυρών της ΕΕ

ΤΟ ΔΗΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΤΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ
ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

Η ένατη επέτειος της ένταξης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκει την Κύπρο και το λαό της να βιώνουν με δραματικό τρόπο την πλήρη διάψευση της θεμελιακής αρχής του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, της αρχής της κοινοτικής αλληλεγγύης.

Οι μεγάλες προσδοκίες που η Κύπρος και ο λαός της επένδυσαν στην ένταξη τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επιβεβαιώνονται από τη σκληρή και βίαιη συμπεριφορά της Τρόικας, του Eurogroup και κάποιων ανάλγητων ισχυρών κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ωστόσο,  η Κύπρος, ως πλήρες και ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παραμένει πιστή και σταθερή στις διακηρυγμένες αρχές της Ένωσης και, υπό όποιες δυσχερείς συνθήκες, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την επικράτηση στην πράξη τόσο της αρχής της κοινοτικής αλληλεγγύης όσο και της ισότητας μεταξύ όλων των κρατών της.

Θα συνεχίσει επίσης να δίνει τις μάχες της μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη και να διεκδικεί τα δίκαια και τα δικαιώματά της, υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα  της και τα συμφέροντα του κυπριακού λαού.

Το ΔΗΚΟ απευθύνει μήνυμα αλληλεγγύης και συμπόρευσης σε όλα τα κράτη και τους λαούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης που παραμένουν προσηλωμένοι στις αρχές της Ένωσης και καλεί σε εγρήγορση προς αποκατάσταση των αρχών και των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. –