ΔΗΚΟ: Πως φτάσαμε από τις αισιόδοξες προβλέψεις της κυβέρνησης, στην «καθήλωση» του τουρισμού;

Πώς φτάσαμε από τις αισιόδοξες προβλέψεις της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ, στην «καθήλωση του τουρισμού μέχρι το 2024;», διερωτάται σε δήλωσή της η αναπληρώτρια πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου.

H κυβέρνηση τον Ιούνιο προσδιόριζε τις αφίξεις τουριστών στο 25% των περσινών αφίξεων.

Μέσα Ιουλίου μας είπε τελικά ότι δεν πιάνουμε το 25% ενώ λίγες μέρες αργότερα μας είπε ότι θα πιάσουμε το μισό του 25%.

Μόλις χθες ο Υφυπουργός Τουρισμού παραδέχθηκε εν τέλει, ότι κανένας δεν αναμένει επάνοδο στα δεδομένα του τουρισμού που υπήρχαν το 2019, πριν το 2023 ή 2024.

Το πώς φτάσαμε από τις υπεραισιόδοξες προβλέψεις των Υπουργών στην «καθήλωση του τουρισμού μέχρι το 2024» σίγουρα δημιουργεί έντονο προβληματισμό για την αξιοπιστία των εκτιμήσεων και των προβλέψεων της Κυβέρνησης του ΔΗΣΥ.

Όμως αυτές οι υπεραισιόδοξες προβλέψεις και εκτιμήσεις συνεχίζονται, ειδικά όταν συνεχίσουμε να ακούμε κυβερνητικούς λειτουργούς και αξιωματούχους να μιλάνε για

«…ανάπτυξη πέραν του 5% του ΑΕΠ για τον ερχόμενο χρόνο…»,
• Ενώ κανένας δεν αναμένει επάνοδο του τουρισμού πριν το 2023…
• Ενώ η ανεργία παραμένει στο 7%…
• Ενώ το δημόσιο χρέος θα προσεγγίσει το 120% του ΑΕΠ (το 4ο χειρότερο της Ευρώπης)…

Διερωτόμαστε πραγματικά αν η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ αντιλαμβάνεται ποια είναι η πραγματικότητα για τους εργαζόμενους, τη μεσαία τάξη και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Είναι καιρός να αφήσουν την επικοινωνιακή διαχείριση αυτής της κρίσης και να μας πουν ποιο είναι το σχέδιο για την Κυπριακή οικονομία.

Η διαχείριση τέτοιας κρίσης απαιτεί οργάνωση, σοβαρότητα και υπευθυνότητα.