ΔΗΚΟ: Αψυχολόγητη η απόφαση της Κυβέρνησης να αναστείλει τη θητεία

Αψυχολόγητη η απόφαση της Κυβέρνησης να αναστείλει τη θητεία, ανέφερε σε δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ, Πανίκος Λεωνίδου.

Αυτούσια η δήλωση:

Έχουμε εγγράψει σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας το θέμα των συνεπειών της αψυχολόγητης απόφασης της Κυβέρνησης να αναστείλει τη θητεία στην Εθνική Φρουρά, ορισμένων στρατιωτών της 2020 Β ΕΣΣΟ.

Η συγκεκριμένη απόφαση κατά την άποψή μας, επηρεάζει αφενός τα εθνικά ζητήματα σε μια κατεχόμενη χώρα που απαιτείται να βρίσκεται σε επαγρύπνηση όσον αφορά την αμυντική θωράκιση και να μην αποδυναμώνεται, και αφετέρου δημιουργεί δυσμενή διάκριση και άδικη μεταχείριση εις βάρος εκατοντάδων άλλων συνομήλικων τους, οι οποίοι εξασφάλισαν θέση σε Πανεπιστήμια της Κύπρου ,της Ελλάδας ή άλλων χωρών.

Το συγκεκριμένο θέμα θα βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίας της επιτροπής Παιδείας, όπου αναμένουμε το αρμόδιο Υπουργείο να μας ενημερώσει με ποια κριτήρια λήφθηκε η απόφαση αυτή και πως θα αντιμετωπιστεί η διάκριση που δημιουργείται.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω απόφαση πάρθηκε από την Κυβέρνηση χωρίς καμιά διαβούλευση ή ενημέρωση στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.