ΔΗΚΟ: Που βρίσκεται η μελέτη από τη Νομική Υπηρεσία για Γιωρκάτζη

Έντονη ανησυχία εκφράζει το  Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζει  για τη φανερή προσπάθεια των κυβερνώντων να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι το πόρισμα του ποινικού ανακριτή, Παναγιώτη Καλλή θα διαλευκάνει και το θέμα της σύγκρουσης συμφερόντων της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας.

Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στην κοινή γνώμη, ότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα στις 16 Μαρτίου 2015, ο κ. Παναγιώτης Καλλής διερευνά ΜΟΝΟ «το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων, σε σχέση με τις αναφορές που έγιναν κατά τη διάρκεια της συνεδρίας της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως ημερ. 12 Μαρτίου 2015, ως προς ισχυρισμούς περί δωροδοκίας του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα κ. Ρίκκου Ερωτοκρίτου από το δικηγορικό γραφείο Ανδρέας Νεοκλέους και Σία Δ.Ε.Π.Ε. και/ή δικηγόρο του γραφείου τούτου». Είναι επομένως σαφές ότι ο κ. Καλλής δεν διερευνά το θέμα σύγκρουσης συμφερόντων της κ. Γιωρκάτζη.

Για το Δημοκρατικό Κόμμα, η σύγκρουση συμφερόντων είναι αυταπόδεικτα δεδομένη, καθώς όλοι έχουν παραδεχτεί ότι γνώριζαν πως όταν η κ. Γιωρκάτζη διοριζόταν στη θέση της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας, το δικηγορικό γραφείο του συζύγου της, εκπροσωπούσε τον κ. Βγενόπουλο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ουδέποτε ζήτησε ευθέως ή δημοσίως την παραίτηση της κ. Γιωρκάτζη και ότι παρέπεμψε το θέμα στη Νομική Υπηρεσία, η οποία θα διερευνήσει αν υπάρχει νομικό υπόβαθρο για να καταθέσει αίτημα στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο για παύση της κ. Γιωρκάτζη,

Το Δημοκρατικό Κόμμα διερωτάται που βρίσκεται η μελέτη του θέματος από τη Νομική Υπηρεσία και ευελπιστεί ότι αυτό δεν θα παραπεμφθεί σε ένα απώτερο, ασαφές μέλλον.