ΔΗΚΟ: Ο κ. Αναστασιάδης ταυτίζεται πλήρως με αυτούς που επέβαλαν το κούρεμα

Σε γραπτή δήλωση του, το ΔΗΚΟ αναφέρει ότι ο  κ. Αναστασιάδης ταυτίζεται πλήρως με ένα εξ αυτών, που επέβαλαν στην Κύπρο και το λαό της το καταστροφικό «κούρεμα»:

“Οι εκπρόσωποι του κ. Αναστασιάδη ομολογούν ότι ο Νίκος Αναστασιάδης δεν έπραξε οτιδήποτε για να αποτρέψει την καταστροφική «λύση» του «κουρέματος» του 2013 και μάλιστα προσπαθούν να πείσουν τα θύματα του «κουρέματος», δηλαδή τους καταθέτες, τους κατόχους αξιογράφων και τους δικαιούχους ταμείων προνοίας και συντάξεων, αλλά και όλο το κυπριακό λαό, που υποφέρει ακόμα από τις συνέπειες του «κουρέματος», ότι το «κούρεμα» ήταν η ενδεδειγμένη λύση.

Αυτό προκύπτει από τους πανηγυρισμούς των εκπροσώπων του κ. Αναστασιάδη, για τις δηλώσεις του τέως Πρόεδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αναφορικά με το «κούρεμα» του 2013.

Ο κ. Αναστασιάδης ταυτίζεται πλήρως με ένα εξ αυτών, που επέβαλαν στην Κύπρο και το λαό της το καταστροφικό «κούρεμα».

Το ερώτημα που προκύπτει είναι εύλογο και η απάντηση είναι εύκολη:

Γιατί, τότε, ο κ. Αναστασιάδης, δεσμευόταν προεκλογικά ότι δεν θα δεχθεί «κούρεμα, αλλά προσπαθούσε μέχρι και την τελευταία στιγμή να πείσει το λαό ότι δεν θα δεχόταν αυτού του είδους τη «διευθέτηση»;

Επιβεβαιώνεται για πολλοστή φορά ότι ο Νίκος Αναστασιάδης, παραπλανούσε και κορόιδευε το λαό, όπως παραπλάνησε και κορόιδεψε τη Βουλή.

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ο κ. Αναστασιάδης πήγε στο Eurogroup, χωρίς καμία προετοιμασία, χωρίς κανένα εναλλακτικό σενάριο να προτείνει και επέστρεψε πίσω δήθεν με το πιστόλι στον κρόταφο.

Όσο για τις δηλώσεις του κ. Ντάισελμπλουμ, είναι ξεκάθαρο ότι δεν αναμέναμε κάτι διαφορετικό. Ο τέως Πρόεδρος του Eurogroup υπερασπίστηκε την απόφαση του σώματος, του οποίου προήδρευε.

Τις συνέπειες όμως τις πληρώνει ακόμα ο κυπριακός λαός.”