ΔΗΚΟ: Ο κ. Ακκιντζί αποδεικνύει ότι αποτελεί ένα γρανάζι της πολιτικής της Τουρκίας

Ο κ. Ακκιντζί αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι αποτελεί ένα γρανάζι της πολιτικής της Τουρκίας στο κυπριακό, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση του το Δημοκρατικό κόμμα:

“Ο Μουσταφά Ακκιντζί, με την απαράδεκτη αξίωση του για σύσταση, πριν τη λύση του κυπριακού, επιτροπής Ε/κ και τ/κ, που θα λαμβάνουν αποφάσεις για τα ενεργειακά ζητήματα, επιβεβαιώνει ότι είναι απόλυτος εκφραστής της τουρκικής πολιτικής στο κυπριακό.

Ο κ. Ακκιντζί, ως φερέφωνο της Τουρκίας, επιμένει στην εξωφρενική τουρκική θέση, για τη λεγόμενη «κοινή επιτροπή», θέση η οποία αποσκοπεί στην αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δυστυχώς, υπάρχουν άτομα και σύνολα στην Ελληνοκυπριακή πλευρά, που πιστώνουν τον κατοχικό ηγέτη, με διάθεση για εξεύρεση λύσης, παρά τις επανειλημμένες φορές, που ο ίδιος ο Ακκιντζί, έχει αποδείξει ότι αποτελεί ένα γρανάζι της πολιτικής της Τουρκίας.

Το αφήγημα ότι, η τουρκική πλευρά είναι έτοιμη για λύση του κυπριακού, ενώ είναι οι «μαξιμαλιστές» Ελληνοκύπριοι, που παρεμποδίζουν την εξεύρεση λύσης, πρέπει να σταματήσει πάραυτα.

Το Δημοκρατικό Κόμμα τονίζει επίσης, ότι δεν πρέπει να επιτραπεί επ’ ουδενί λόγω και επ’ ουδενί τρόπω, αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, είτε στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, είτε οπουδήποτε αλλού.

Η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να προστατευθεί ως κόρη οφθαλμού.”