ΔΗΚΟ: Καλούμε για ακόμα μια φορά τον ΠτΔ να παύσει τον ΥΠΟΙΚ

Σε γραπτή δήλωσή της η αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παύσει τον Υπουργό Οικονομικών.

Αυτούσια η δήλωση:

Με τη χθεσινή του δήλωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέλεξε να δώσει πλήρη κάλυψη και πλήρη στήριξη στον Υπουργό Οικονομικών.

Στην ουσία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει αναλάβει πλήρως την ευθύνη για την κατάρρευση του Συνεργατισμού.

Μια κατάρρευση, την οποία ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ θεωρούν ότι είναι κυβερνητική πολιτική και επιτυχία.

Σημειώνεται πως όλα όσα ανέφερε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη δήλωση του, είχαν λεχθεί ενώπιον της Επιτροπής, από την κυβέρνηση και τη διοίκηση του Συνεργατισμού και όλα καταρρίπτονται τεκμηριωμένα από το ίδιο το Πόρισμα, σε αρκετά κεφάλαιά του.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ είχε την επιλογή να κερδίσουν αξιοπιστία  μέσω της παραίτησης του Υπουργού Οικονομικών και την αποδοχή των ευθυνών που καταγράφονται στο πόρισμα.

Αντί αυτού, επέλεξε την οδό της περιφρόνησης της Επιτροπής, της υπόσκαψης των θεσμών,  της αμφισβήτησης του πορίσματος και της κοροϊδίας του κυπριακού λαού.

Το Δημοκρατικό Κόμμα προειδοποιεί πως αυτή η αλαζονική συμπεριφορά πλήττει τους θεσμούς, πλήττει την οικονομία, πλήττει την αξιοπιστία της χώρας μας και πλήττει στο τέλος της ημέρας και την ίδια τη δημοκρατία.

Προειδοποιούμε πως με τον τρόπο που συμπεριφέρεται η κυβέρνηση, θα χάσει  κάθε δυνατότητα να διαχειριστεί τα πάρα πολύ σοβαρά προβλήματα που αφορούν το κυπριακό τραπεζικό σύστημα και την οικονομία ολόκληρη.

Καλούμε για ακόμα μια φορά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παύσει τον Υπουργό Οικονομικών.

Σε αντίθετη περίπτωση καθίσταται πλήρως υπεύθυνος για όσα θα ακολουθήσουν.

Ο τόπος χρειάζεται συνέπεια, αξιοπιστία και σταθερότητα.

Και δυστυχώς, η κυβέρνηση Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ  προς την αντίθετη κατεύθυνση.