ΔΗΚΟ: Θλιβερή επιβεβαίωση Ακιντζί για το πλαίσιο Γκουτέρες

Για θλιβερή επιβεβαίωση από τον Μουσταφά Ακιντζί, ότι το πλαίσιο Γκουτέρες δεν «μιλά» για μηδέν στρατό, μηδέν εγγυήσεις κάνει λόγο σε γραπτη ανακοίνωση το ΔΗΚΟ:

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, στη συνέντευξη του για τη συνάντηση του Βερολίνου, επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά, ότι το πλαίσιο Γκουτέρες, δεν «μιλά» για “μηδέν στρατό και μηδέν εγγυήσεις”.

Αντίθετα, ο κ. Ακιντζί υπονοεί πως πρέπει να βρεθεί μια “νέα ρύθμιση” όπου οι εγγυήσεις της Τουρκίας “θα εγγυούνται τους τ/κ και όχι το καθεστώς του ´60»

Ουσιαστικά, ο Μουσταφά Ακιντζί, επαναλαμβάνει ακριβώς την ίδια κοροϊδία που ακούμε από τον καιρό του Σχεδίου Ανάν δια στόματος της Άγκυρας, ότι δηλαδή:

(α) “θα καταργηθούν οι παλιές εγγυήσεις, αλλά θα μπουν άλλες, νέες εγγυήσεις, σε μια νέα Συνθήκη Νέας Τάξης Πραγμάτων”, ή,

(β) ότι “θα καταργηθούν οι εγγυήσεις και η Τουρκία θα εγγυηθεί μόνο τους τ/κ».

Το Δημοκρατικό Κόμμα, επισημαίνει τα πιο πάνω, τονίζοντας ότι είναι καιρός κάποιοι να σταματήσουν να τρέφουν αυταπάτες και ψευδαισθήσεις για «διαφοροποίηση» του κ. Ακιντζί από την Άγκυρα.

Αυτή τη «διαφοροποίηση» δεν την είδαμε στο Κρανς Μοντανά και δεν την βλέπουμε ούτε και σήμερα.

Από την άλλη, για να είμαστε δίκαιοι, κάποιος θα μπορούσε να πει, γιατί να έχουμε παράπονο από τον Ακιντζί, όταν πλέον ε/κ πολιτικοί εγκατέλειψαν τη διεκδίκηση για μηδέν στρατό και μηδέν εγγυήσεις;