ΔΗΚΟ: Θα αναμένουμε την ολοκλήρωση των ερευνών των κατά συρροήν δολοφονιών

Θα αναμένουμε την ολοκλήρωση των ερευνών των κατά συρροή δολοφονιών, για να δοθούν εξηγήσεις για τα αδυσώπητα ερωτήματα, που αφορούν λάθη και παραλείψεις, αναφέει σε γραπτή ανακοίνωση το ΔΗΚΟ.

Συγκλονισμένη και άναυδη παρακολουθεί η κοινωνία τις εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας των δύο γυναικών.

Η ομολογία του αδίστακτου δολοφόνου προκαλεί πραγματική οδύνη, αλλά και αγωνία για περισσότερα θύματα.

Αναμένουμε την ολοκλήρωση της διερεύνησης, ελπίζοντας να μην υπάρχουν άλλα θύματα.

Από τις αποκαλύψεις προκύπτουν πολλά ερωτήματα για τους χειρισμούς των συγκεκριμένων εξαφανίσεων και γενικά για τις διαδικασίες, που ακολουθούνται μετά από καταγγελίες τέτοιων περιστατικών.

Ένα από τα τελευταία ερωτήματα που έχουν προκύψει είναι:

Γιατί η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και η ηγεσία της Αστυνομίας, δεν εφήρμοσαν τον μηχανισμό Child Alert, που λειτουργεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γραμμής για Εξαφανισμένα Παιδιά – 116000 με τη συνεργασία του Hope For Children και του Συνδέσμου για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ);

Η εν λόγω διαδικασία είναι προκαθορισμένη και έχει συμφωνηθεί, αλλά δεν εφαρμόστηκε για το εξάχρονο κοριτσάκι της δολοφονηθείσας και δυστυχώς δεν εφαρμόζεται γενικά.

Θα αναμένουμε την ολοκλήρωση των ερευνών της υπόθεσης και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα γίνει έρευνα, για να δοθούν εξηγήσεις για τα ερωτήματα, που αφορούν λάθη και παραλείψεις.