ΔΗΚΟ: Η νέα αποτυχία του ΠτΔ και του ΥΠΕΞ πλήττει την αξιοπιστία της χώρας μας

Η νέα αποτυχία του Προέδρου Αναστασιάδη και του Υπουργού Εξωτερικών πλήττει την αξιοπιστία της χώρας μας και απογοητεύει τον κυπριακό λαό, τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος.

Η δήλωση:

Η Κυπριακή Δημοκρατία βρέθηκε χτες βράδυ αντιμέτωπη με μια νέα αρνητική εξέλιξη.

Δυστυχώς, η θέση “κυρώσεις στην Λευκορωσία μόνο αν επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία” κατέληξε τελικά στην υποχώρηση “κυρώσεις στην Λευκορωσία και MONO προειδοποίηση στην Τουρκία”, κάτι που συνιστά μια νέα αποτυχία του Προέδρου Αναστασιάδη και του Υπουργού Εξωτερικών.

Είναι προφανές ότι οι σπασμωδικές κινήσεις, οι αποσπασματικές ενέργειες και οι διαδοχικές παλινδρομήσεις των τελευταίων ετών σε σχέση με την Τουρκία και το κατοχικό καθεστώς, δεν μπορούν να οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Εξελίξεις όπως η χτεσινοβραδινή, σε συνδυασμό μάλιστα με τις βαρύγδουπες κυβερνητικές δηλώσεις και τα επικοινωνιακά «πυροτεχνήματα» των προηγούμενων ημερών, έπληξαν ακόμα περισσότερο την αξιοπιστία και το κύρος της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και σκόρπισαν την απογοήτευση στον κυπριακό λαό.

Το Δημοκρατικό Κόμμα καλεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να συγκαλέσει άμεσα το Εθνικό Συμβούλιο.

Η Κύπρος πληρώνει σήμερα την αποτυχημένη πολιτική απενοχοποίησης και κατευνασμού της Τουρκίας, που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια.

Η αντικειμενική αξιολόγηση της κατάστασης και η εφαρμογή μιας νέας στρατηγικής, για ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης μας και ανάκτηση της αξιοπιστίας και του κύρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι επιβεβλημένες περισσότερο από ποτέ.