ΑΚΕΛ για συμπεράσματα Ε.Σ: Η κυβέρνηση πέρασε κάτω από τον πήχη

Η κυβέρνηση πέρασε κάτω από τον πήχη, αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου για τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Το αποτέλεσμα κάθε πολιτικής κρίνεται από τους στόχους που θέτει αυτός που διαχειρίζεται τα θέματα και από τα αποτελέσματα. Βάσει των στόχων που έθεσε, η κυβέρνηση απέτυχε. Η κυβέρνηση πέρασε κάτω από τον πήχη που ύψωνε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Το ΑΚΕΛ προειδοποίησε επανειλημμένα ότι δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες για το πώς λειτουργεί η ΕΕ ούτε να παραγνωρίζονται τα τεράστια οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα που συνδέουν ευρωπαϊκά κράτη με την Τουρκία. Τονίσαμε επίσης, ότι οι κυρώσεις δεν είναι αυτοσκοπός αλλά εργαλείο για επίτευξη του κύριου στόχου που είναι η αποκλιμάκωση της έντασης και η λύση του Κυπριακού.

Το κείμενο των Συμπερασμάτων επαναλαμβάνει ουσιαστικά προηγούμενες αναφορές της ΕΕ με φραστικές προειδοποιήσεις προς την Τουρκία να τερματίσει τις παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Υπογραμμίζουμε τις αναφορές για την ανάγκη επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού στο συμφωνημένο πλαίσιο καθώς και την αναφορά στα Ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ που αφορούν στην Αμμόχωστο.

Χρέος της κυβέρνησης είναι να επικεντρωθεί στον στόχο της αποκλιμάκωσης της έντασης και της λύσης του Κυπριακού. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να εκπέμπει με συνέπεια και πειστικότητα η κυβέρνηση στη διεθνή κοινότητα.

Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να επιμένει ότι μόνο με λύση του Κυπριακού στο συμφωνημένο πλαίσιο, μόνο με την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας μπορεί να υπάρξει εγγύηση για την ασφάλεια της Κύπρου και του λαού της.