ΔΗΚΟ: Η κυβέρνηση κρατεί μαστίγιο για τους δανειζόμενους και καρότο για τις τράπεζες

Το  Δημοκταικό κόμμα εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις

Το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις αλλάζει τα πάντα υπέρ των τραπεζών. Οι τράπεζες θα πάρουν τα σπίτια του κόσμου και στους δανειζόμενους θα μείνουν τα χρέη, οι εγγυήσεις και τα ψηλά επιτόκια. Ο κ. Αναστασιάδης, δεσμεύτηκε να προστατεύσει τα σπίτια του κόσμου, αλλά έφερε νομοσχέδιο για να τα εκποιεί.
Το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις, αλλάζει τα πάντα υπέρ των τραπεζών.

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη έχει ανά χείρας, μαστίγιο για τους μικροδανειζόμενους και τα νοικοκυριά και καρότο για τις τράπεζες.

Οι πρόνοιες του νομοσχεδίου στην ολότητα τους είναι υπέρ των τραπεζών και κατάφορα εναντίον των δανειζομένων.

Οφείλουμε δε να επισημάνουμε ότι τα προηγούμενα χρόνια οι τράπεζες χορηγούσαν δάνεια με λανθασμένο τρόπο. Αντί να εξετάζουν πρώτα από όλα το εισόδημα των δανειζομένων, επικεντρώνονταν στις υποθήκες και στους εγγυητές.

Οι δανειζόμενοι αποδέχονταν και πλήρωναν τα υψηλά επιτόκια αυτού του συστήματος, έχοντας ως δεδομένο τις ασφαλιστικές δικλείδες στη διαδικασία της εκποίησης των υποθηκών.

Η κυβέρνηση, όμως, επιχειρεί τώρα να αλλάξει τη διαδικασία μόνο υπέρ των τραπεζών και εναντίον των δανειζομένων, αγνοώντας τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Καθίσταται προφανές ότι οι τράπεζες θα πάρουν τα σπίτια του κόσμου και στους δανειζόμενους θα μείνουν τα χρέη, οι εγγυήσεις και τα ψηλά επιτόκια.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης, άλλα υποσχέθηκε στο λαό. Δεσμεύτηκε να κατοχυρώσει τα σπίτια του κόσμου και τώρα φέρνει νομοσχέδιο για να τα εκποιεί μαζικά και όσα – όσα.