ΔΗΚΟ: Η δημόσια δήλωση του ΥΠΕΞ φανερώνει την απουσία ανάλογης αντίδρασης της ΚΔ

Η ανάλογη ενίσχυση της αντίδρασης της Κ.Δ θα έπρεπε να ήταν η απάντηση στην κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας, αναφέρει σε ανακοίνωση το Δημοκρατικό κόμμα.

Η δημόσια τοποθέτηση του Υπουργού Εξωτερικών ότι «για πρώτη φορά, έχουμε αυτού του είδους την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας σε τόσα πολλά μέτωπα», φανερώνει ταυτόχρονα την απουσία της ανάλογης ενίσχυσης της αντίδρασης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η πραγματικότητα είναι ότι η Τουρκία δεν σέβεται ούτε το διεθνές δίκαιο ούτε τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έπρεπε να είναι πιο σθεναρή, και σε αυτόν τον τομέα η πολιτική της κυβέρνησης έχει αποτύχει.

Είναι καιρός να θέσουμε ψηλά τον πήχη της διεκδικητικότητας μας, ώστε τα εύηχα λόγια και η επικοινωνιακή στήριξη Ευρωπαϊκών και άλλων γειτονικών χωρών, να μετατραπούν σε ισχυρές διπλωματικές και νομικές ενέργειες, ώστε να αντιμετωπιστεί η επιθετική και προβληματική συμπεριφορά της Τουρκίας έναντι όλων των γειτονικών της χωρών.

Είναι καιρός με συνέπεια και επιμονή, η Κυπριακή Δημοκρατία από κοινού με την Ελλάδα να αξιοποιήσουν στο έπακρον τις δυνατότητες και το εκτόπισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς αυτή την κατεύθυνση.