ΔΗΚΟ: Επίθεση σε Κασουλίδη και ΠτΔ

Σε ανακοίνωση τύπου προέβη και το ΔΗΚΟ σχετικά με της χθεσινές δηλώσεις του Υπ. Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη σχετικά με τον ομόσπονδο προϋπολογισμό ανάπτυξης σχετικά με την κατανομή 5/6 προς 1/6 σε Τουρκοκύπριους και Ελληνοκύπριους.

«Οι Ελληνοκύπριοι θα καλύπτουν τα ελλείμματα του ψευδοκράτους, αφού θα έχουν ήδη χαριστεί στους τουρκοκύπριους οι παράνομα κατεχόμενες περιουσίες των Ελληνοκυπρίων», αναφέρει στην ανακοίνωση του το κόμμα. Σημειώνει ότι αυτό προκύπτει από της χθεσινές «λεγόμενες “διευκρινήσεις” από το Προεδρικό, που έγιναν μετά από τη δήλωση του κ. Κασουλίδη».

Την ίδια στιγμή κατηγορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για αποδοχή της λεγόμενης σύγκλισης της παραχώρησης στους τουρκοκύπριους των πέντε έκτων του 6% του προϋπολογισμού του «ομόσπονδου κράτους», η οποία σύμφωνα με τον ΔΗΚΟ, σημαίνει ότι 250 εκατομμύρια ευρώ ετησίως θα ενισχύουν το λεγόμενο «τ/κ συνιστών κρατίδιο», ενώ ταυτόχρονα οι τουρκοκύπριοι – «χρήστες» θα λυμαίνονται τις περιουσίες των Ελληνοκυπρίων, που θα έχουν χαθεί, εάν εφαρμοστούν οι υποχωρήσεις του Νίκου Αναστασιάδη στο Περιουσιακό.

«Ο κ. Αναστασιάδης πολιτεύεται, αγνοώντας τα συμφέροντα των Ελληνοκυπρίων, αλλά και την οικονομική βιωσιμότητα του κράτους» συνέχισε. Την ίδια στιγμή απαιτεί να υπάρξει ενημέρωση στην αυριανή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, για τα μέτρα αντιμετώπισης των τουρκικών ενεργειών.