ΔΗΚΟ: ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ πρέπει να εξηγήσουν γιατί αρνούνται κυρώσεις για όσους ταξιδεύουν από Ερτζιάν

Το Δημοκρατικό κόμμα με ανακοίνωση του καταφέρεται κατά ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για τη στάση τους για τη μη εφαρμογή κυρώσεων εναντίον όσων  χρησιμοποιούν το παράνομο αεροδρόμιο Ερτζιάν.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η σιωπή της κυβέρνησης και των κομμάτων ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, για το θέμα της χρήσης του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, συνιστά παραδοχή ενοχής.

Ενώ, οι διοικητικές και άλλες κυρώσεις για την παράνομη χρήση του αεροδρομίου της κατεχόμενης Τύμπου, βρίσκονται στον κατάλογο των μέτρων που είχε ετοιμάσει το Υπουργείο Εξωτερικών, μετά τις παραβιάσεις της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας από το τουρκικό σκάφος «Μπαρμπάρος» και παρά το ότι αυτές οι κυρώσεις ήταν απαίτηση της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ με τη στήριξη του ΑΚΕΛ αρνείται να τις εφαρμόσει.

Παίζουν παιχνίδια εντυπώσεων με την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και φορτώνουν οικονομικό κόστος στην κυπριακή οικονομία και στους κύπριους πολίτες.

Η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ οφείλει να εξηγήσει στον λαό, γιατί αρνείται να εφαρμόσει το ευρωπαϊκό κεκτημένο και γιατί αρνείται να εφαρμόσει τα μέτρα του Υπουργείου Εξωτερικών, επιβάλλοντας διοικητικές κυρώσεις σε όσους χρησιμοποιούν παράνομα το αεροδρόμιο της Τύμπου, όπως έχει ζητήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση από την Κυπριακή Δημοκρατία.