Αβέρωφ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα πατριωτισμού από κανέναν

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου σε ερώτηση σχετικά με τις ανακοινώσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης που έστρεψαν τα πυρά τόσο εναντίον του Δημοκρατικού Συναγερμού όσο και εναντίον της κυβέρνησης σχετικά με μέτρα που πιθανόν να μπορούσαν να ληφθούν, δήλωσε:

«Ένα θα τους πούμε. Μαθήματα πατριωτισμού από αυτούς που πήραν την απόφαση που έχω προαναφέρει, δεν δέχεται ο Δημοκρατικός Συναγερμός».

«Προετοιμαζόμαστε για εκλογές τον Δεκέμβρη, εκλογές πενταετίας. Δεν περιμένουμε κανένα, μα κανένα για να αποφασίσει τι θα αποφασίσει».

Είναι κάποιοι που με το να εκδίδουν καθημερινά είτε πολιτικά ανακοινωθέντα είτε πατριωτικά ανακοινωθέντα, θεωρούν πως όλοι έχουν ρηχή μνήμη.

Όσοι με τόσο πατριωτισμό, χθες έβγαλαν αυτές τις πύρινες ανακοινώσεις, είναι καλό να θυμηθούν επί ποιας διακυβέρνησης πάρθηκε η απόφαση, ότι αν κάποιος εισέρχεται σε παράνομο αεροδρόμιο στην Κύπρο θα μπορεί να διέρχεται δια μέσου της πράσινης γραμμής χωρίς να συλλαμβάνεται. Αλλά και το αντίστροφό. Κάποιος ευρωπαίος πολίτης που είναι στις ελεύθερες περιοχές, διερχόμενος από την πράσινη γραμμή, μπορεί να ταξιδέψει από παράνομο αεροδρόμιο, χωρίς να συλλαμβάνεται.

Έχει και όρια η πρόκληση τους. Όσοι έβγαλαν ανακοίνωση χθες, ήταν μέρος εκείνης της κυβέρνησης που πήρε εκείνη την απόφαση. Λίγη μετριοπάθεια δεν βλάπτει σε αυτό τον τόπο.

Εμείς δεν αμφισβητήσαμε τον πατριωτισμό τους αλλά ένα θα τους πούμε. Μαθήματα πατριωτισμού από αυτούς που πήραν την απόφαση που έχω προαναφέρει, δεν δέχεται ο Δημοκρατικός Συναγερμός.