ΔΗΚΟ για επιστολή διαμαρτυρίας στη Σπέχαρ: Ο ΠτΔ φέρει τεράστια ευθύνη για το σημείο όπου έχουμε φτάσει

Δήλωση του μέλους της γραμματείας του ΔΗΚΟ, Γιώργου Σολωμού για την επιστολη διαμαρτυρίας στη Σπέχαρ

«Ελπίζουμε ο ΠτΔ να έχει αντιληφθεί το μέγα λάθος της εκχώρησης υπέρμετρων αρμοδιοτήτων στις δικοινοτικές τεχνικές επιτροπές- Ορθή κίνηση η επιστολή διαμαρτυρίας στην Σπέχαρ.»

Ορθά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας στην Ειδική Αντιπρόσωπο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, για την στάση των Η.Ε. στο ζήτημα των οδοφραγμάτων.

Όμως, οφείλουμε να επισημάνουμε πως ο ίδιος φέρει τεράστια ευθύνη για το σημείο όπου έχουμε φτάσει, καθώς η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ έχει εκχωρήσει υπέρμετρες αρμοδιότητες στις δικοινοτικές τεχνικές επιτροπές σε βαθμό που τείνουν να υποκαταστήσουν τις αρχές και τους θεσμούς του κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή η επιστολή, αποτελεί μια προσπάθεια διόρθωσης λαθών που άφησαν περιθώρια ανάπτυξης και ενίσχυσης της τουρκικής προπαγάνδας που επιχειρεί με κάθε ευκαιρία αναβάθμιση και εξίσωση ενός κατοχικού καθεστώτος με ένα κράτος, που είναι η Κ.Δ.

Το Δημοκρατικό Κόμμα απορρίπτει την όποια ανοχή αλλά και προσπάθεια, από όπου και αν προέρχονται, για μετατροπή της κατοχής, σε de facto κατάσταση ύπαρξης δύο οντοτήτων, που θα πραγματοποιούν απευθείας επαφές μεταξύ τους, χωρίς την εμπλοκή του ΟΗΕ.

Μια τέτοια εξέλιξη θα υπέσκαπτε την ίδια την Κυπριακή Δημοκρατία και τις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού.