ΑΚΕΛ: Η σύγκρουση της πλευράς μας με τον ΟΗΕ ποτέ δεν οδήγησε σε θετικά αποτελέσματα

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου τόνισε ότι η σύγκρουση της πλευράς μας με τον ΟΗΕ ποτέ δεν οδήγησε σε θετικά αποτελέσματα

Όλοι μας αναμένουμε από τον ΟΗΕ να συμπεριφέρεται αμερόληπτα και αντικειμενικά, στη βάση των αρχών του ΟΗΕ και των περί Κύπρου Ψηφισμάτων του Οργανισμού. Aυτό αναμένουμε και στο ζήτημα της διάνοιξης των οδοφραγμάτων, που σήμερα εμποδίζεται ένεκα της στάσης της ψευδοκυβέρνησης Τατάρ-Οζερσάι.

Την ίδια ώρα, εκτιμούμε ότι οι όποιες αντιδράσεις της δικής μας πλευράς πρέπει να είναι προσεκτικές ώστε να μην δώσουν την εντύπωση ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά βρίσκεται σε σύγκρουση με τον ΟΗΕ. Πρέπει επίσης να λαμβάνεται υπόψη ότι επίκειται ο κρίσιμος σταθμός της ανανέωσης της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο. Υπενθυμίζεται ότι στο τελευταίο Ψήφισμα, παρότι είχαν αποσοβηθεί τα χειρότερα, είχαν παρεισφρήσει ανησυχητικές και επικίνδυνες αναφορές.

Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι η σύγκρουση της πλευράς μας με τον ΟΗΕ ποτέ δεν οδήγησε σε θετικά αποτελέσματα. Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι η δημιουργία του κατάλληλου κλίματος καθώς και η προετοιμασία για επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας, μετά από τρία ολόκληρα χρόνια πλήρους στασιμότητας.