ΔΗΚΟ: Απαιτούνται εξηγήσεις για τις χρηματοδοτήσεις από τη Focus

Αναπάντητα τα ερωτήματα τρεις μήνες μετά τη δημοσιοποίηση της μυστηριώδους υπόθεσης

Εκτός από το Κυπριακό, ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ συμπορεύονται και στη διαπλοκή

Ύποπτες διαπλοκής, χαρακτηρίζει βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών τις πληρωμές, στις οποίες προέβη η εταιρεία Focus σε πολιτικά κόμματα, φυσικά και νομικά πρόσωπα. Το βούλευμα, το οποίο αποκαλύπτει η εφημερίδα “Πολίτης”, αποτελεί άλλη μία επίσημη μαρτυρία για την ύπαρξη στοιχείων που αφορούν την χρηματοδότηση των ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ από την Focus, ιδιοκτησίας του κ. Μιχάλη Ζολώτα.

Αν και μεσολάβησαν τρείς και πλέον μήνες από τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, εντούτοις ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ υπεκφεύγουν να δώσουν πειστικές εξηγήσεις για τα ποσά, τα οποία φέρεται να κατέληξαν στα ταμεία τους.

Παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα γιατί κάποιο πρόσωπο ή κάποια εταιρεία να εισφέρει τόσο υπέρογκα ποσά σε δύο κόμματα και κυρίως γιατί ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ αποδέχθηκαν μία τέτοια σκανδαλώδη χρηματοδότηση.

Είναι φανερό ότι τα δύο κόμματα, εκτός από το Κυπριακό, συμπορεύονται και στη διαπλοκή. Το λιγότερο, που όφειλαν και οφείλουν ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ, είναι να ομολογήσουν και αν μη τί άλλο να απολογηθούν στο λαό.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, θέλει να εκφράσει την ικανοποίηση του για τις ενέργειες του Γενικού Εισαγγελέα και των ανακριτικών αρχών, καθώς με τη συλλογή στοιχείων, αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι του νήματος στη μυστηριώδη υπόθεση.

Υπενθυμίζουμε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα, είχε καταθέσει από τις αρχές περασμένου Μαΐου, πρόταση νόμου, με την οποία να υποχρεούνται τα κόμματα να υποβάλλουν στον Έφορο Πολιτικών Κομμάτων στοιχεία για χρηματοδοτήσεις που λάμβαναν εφτά χρόνια πίσω.

Το ΔΗΚΟ, ζητεί αυτό που ζητεί κάθε πολίτης. Διαφάνεια, πάταξη της διαπλοκής και τιμωρία των ενόχων. Μόνο έτσι θα ανακτηθεί η καταρρακωμένη εμπιστοσύνη των πολιτών.