ΔΗΚΟ: Αήθης η επιμονή των φερέφωνων της Άγκυρας για την περίκλειστη Αμμόχωστο

«Αήθης η επιμονή των φερέφωνων της Άγκυρας για την περίκλειστη Αμμόχωστο»

Ως Δημοκρατικό Κόμμα καταδικάζουμε την αήθη επιμονή των φερέφωνων της Άγκυρας στις επεκτατικές τουρκικές μεθοδεύσεις για εποικισμό της κατεχόμενης περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου.

Οι νέες δηλώσεις Τατάρ, προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία και είναι ενδεικτικές των προθέσεων της Τουρκίας η οποία δεν επιδεικνύει καμία διάθεση για συμβιβασμό και καμία διάθεση για επίλυση του κυπριακού. Η Τουρκία, όχι μόνο δεν είναι διατεθειμένη να συμμορφωθεί με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, αλλά επιδιώκει να διαμορφώσει νέα τετελεσμένα επί του εδάφους.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν εκτίμησε εγκαίρως τους κινδύνους των τουρκικών μεθοδεύσεων. Το ψευδοκράτος αποθρασύνεται και εμείς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις συνέπειες της αποτυχημένης πολιτικής Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ.

Καλούμε την κυβέρνηση να εντείνει με αποφασιστικότητα αυτή τη φορά, τις διπλωματικές της προσπάθειες για αποτελεσματική αντιμετώπιση των τουρκικών σχεδιασμών και να προστατεύσει τους νόμιμους ιδιοκτήτες των Βαρωσίων από τα παραπλανητικά και ψεύτικα ανατολίτικα παζάρια των Τούρκων.