ΑΚΕΛ: Η παραίτηση Κληρίδη ήρθε να ολοκληρώσει μια προβληματική σχέση Γ. Εισαγγελίας – Προεδρίας

Γραπτή Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου για την παραίτηση του Γενικού Εισαγγελέα

Η παραίτηση του κ. Κληρίδη ήρθε να ολοκληρώσει μια προβληματική σχέση μεταξύ της Γ. Εισαγγελίας με την Προεδρία, για την οποία την ευθύνη φέρει η Προεδρία.

Προέκταση και αποτέλεσμα της απαράδεκτης συμπεριφοράς της Προεδρίας προς τον τέως Γενικό Εισαγγελέα αποτελεί η αυθόρμητη στάση εργασίας των λειτουργών στη Γενική Εισαγγελία προς υποστήριξη του κ. Κληρίδη ενάντια στον πόλεμο φθοράς που υπέστη.

Το ύφος και το ήθος εξουσίας της κυβέρνησης συμπυκνώνεται στο δόγμα: όποιος δεν ελέγχεται ισοπεδώνεται και εξευτελίζεται. Στο πλαίσιο αυτού του δόγματος η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ προκάλεσε πολλά προβλήματα, παράτυπα παρενέβη και συγκρούστηκε με πολλούς ανεξάρτητους θεσμούς υποσκάπτοντας την ομαλή λειτουργία του κράτους.

Η παραίτηση του κ. Κληρίδη ήταν πράξη αξιοπρέπειας, όπως ο ίδιος έγραψε στην επιστολή παραίτησής του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η αξιοπρέπεια, η αφοσίωση και η συνεχής προσπάθεια να επιτελέσει με αντικειμενικότητα το καίριο αξίωμα που κατείχε, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της θητείας του κ. Κληρίδη, που αναγνωρίζονται απ’ όλους.

Συγχαίρουμε τον κ. Κληρίδη για την προσφορά του. Του ευχόμαστε κάθε καλό στη συνέχεια.