ΔΗΚΟ: Έντονη δυσαρέσκεια στα ΜΟΕ για τη κινητή τηλεφωνία -Αναβαθμίζει το ψευδοκράτος

Η τουρκική πλευρά παραμένει προκλητική και αμετακίνητη σε όλες τις πτυχές του κυπριακού, αλλά ο κ. Αναστασιάδης συμφωνεί σε λεγόμενο «ΜΟΕ» για την κινητή τηλεφωνία, που αναβαθμίζει το ψευδοκράτος, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση το ΔΗΚΟ.

Συνεχίζοντας;

Ενώ η Τουρκία και η ηγεσία της τουρκοκυπριακή κοινότητας:

• Αμφισβητούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της
• Προελαύνουν παράνομα στα Στροβίλια
• Παρεμποδίζουν Ελληνοκύπριους γεωργούς να καλλιεργήσουν τη γη τους στη Δένεια και σε άλλα σημεία της νεκρής ζώνης
• Επιμένουν στην παρουσία τουρκικού στρατού στην Κύπρο και στη διατήρηση των τουρκικών εγγυήσεων μετά τη λύση
• Εμμένουν στα τουρκοκυπριακά βέτο σε όλους τους θεσμούς μετά τη λύση
• Εμφανίζονται εντελώς αμετακίνητοι σε όλες τις πτυχές του κυπριακού,

ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος, δυστυχώς, όποτε συζήτησε λεγόμενα «μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης», η κατάληξη είναι η αναβάθμιση του ψευδοκράτους και η υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, συμφώνησε σε λεγόμενο «μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης», για την κινητή τηλεφωνία, το οποίο συνιστά:

• Αναβάθμιση του ψευδοκράτους, καθώς η παράνομη τηλεπικοινωνιακή αρχή του ψευδοκράτους και κάθε εταιρία που λειτουργεί παράνομα στα κατεχόμενα, θα συνάψουν συμφωνία με κάποιο τρίτο πάροχο και μάλιστα ευρωπαϊκής χώρας.
• Υποβάθμιση της τηλεπικοινωνιακής αρχής της Κυπριακής Δημοκρατίας, που, στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, θα έχει ακριβώς το ίδιο καθεστώς όπως η παράνομη τηλεπικοινωνιακή αρχή του ψευδοκράτους και οι εταιρίες που λειτουργούν παράνομα στο ψευδοκράτος.

Είναι η πρώτη φορά που η E/κ πλευρά αποδέχεται να συναφθεί μια συμφωνία μεταξύ μιας παράνομης κατοχικής οντότητας με κάποια τρίτη χώρα ή και τρίτο πρόσωπο.

Περαιτέρω, σημειώνεται πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ουδέποτε ενημέρωσε το Εθνικό Συμβούλιο για αυτή τη νέα υποχώρηση και νέα υπονόμευση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζει επίσης την έντονη απαρέσκεια του, επειδή, για μια ακόμα φορά, ο κ. Αναστασιάδης συζητά με τον κατοχικό ηγέτη, θέματα, όπως την ιδέα του για την αποκέντρωση των εξουσιών, χωρίς να ενημερώσει το Εθνικό Συμβούλιο, όπως το Δημοκρατικό Κόμμα είχε ζητήσει.

Επιφυλασσόμαστε να τοποθετηθούμε επ’ αυτών που ο κ. Αναστασιάδης συζήτησε με τον κατοχικό ηγέτη και επί των υπολοίπων «μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης», όταν επιτέλους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώσει και το Εθνικό Συμβούλιο.