ΔΗΚΟ: Άρχιζει η καταμέτρηση ψήφων

Στις 6μμ έκλεισαν οι  οι κάλπες στις εκλογές Β` Φάσης του Εκλογικού Συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής Κωστάκη Χριστοφόρου μέχρι της 530μμ συνολικά 18,277 μέλη του ΔΗΚΟ είχαν ψηφίσει, που ισοδυναμεί με το 47.36% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

«Η ψηφοφορία τερματίστηκε η ώρα τερματίστηκε και οι κάλπες έκλεισαν η ώρα έξι το απόγευμα. Έχουν ψηφίσει πέραν των 18.000 μελών του κόμματος», ανέφερε η Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου στις δηλώσεις της.

Εξέφρασε «την ικανοποίησή μας γιατί η διαδικασία της ψηφοφορίας κύλησε ομαλά σε όλα τα εκλογικά κέντρα και είμαστε σίγουροι ότι η διαδικασία της καταμέτρησης θα κυλίσει εξίσου ομαλά».

Ευχαρίστησε «τις χιλιάδες μέλη του κόμματος που συμμετείχαν στις εκλογικές διαδικασίες και έχουν τιμήσει όλους του υποψηφίους στις κάλπες με την παρουσία τους».

«Αναμένουμε ότι η διαδικασία της καταμέτρησης θα ξεκινήσει εντός της ώρας», είπε..

Απαντώντας σε ερώτηση για την καταμέτρηση η κ. Ερωτοκρίτου είπε ότι «απόψε θα ολοκληρωθεί η καταμέτρηση για τις θέσεις Αναπληρωτή Προέδρου, Αντιπροέδρου, Γενικού Γραμματέα και Γενικού Οργανωτικού». Επίσης, πρόσθεσε, θα ολοκληρωθεί η καταμέτρηση για τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου.

«Όσον αφορά τις Επαρχιακές Επιτροπής και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής η καταμέτρηση θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί ελπίζουμε αύριο», ανέφερε.

Η καταμέτρηση για τις θέσεις του Αναπληρωτή Προέδρου, του Αντιπροέδρου, Γενικού Γραμματέα και Γενικού Οργανωτικό θα γίνει στα εκλογικά κέντρα ανά επαρχία, πρόσθεσε.

Τέλος είπε ότι όσον αφορά το Εκτελεστικό Γραφείο και την Κεντρική Επιτροπή η καταμέτρηση θα γίνει κεντρικά στη Λευκωσία.