ΔΗΚΟ:Σοβαρά ερωτήματα από τον τρόπο και τους λόγους παύσης του Αρχηγού

Το Δημοκρατικό κόμμα με ανακοίνωση του εγείρει το θέμα της παύσης του Αρχηγού της Αστυνομίας κ. Παπαγεωργίου θέτοντας σοβαρά ερωτήματα:

Γιατί οι ευθύνες περιορίζονται στον Μ. Παπαγεωργίου και δεν εκτείνονται σε πολιτικό επίπεδο;

Η παύση του Αρχηγού της Αστυνομίας αποτελεί δικαίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Εγείρονται, ωστόσο, σοβαρά ερωτήματα ως προς τον τρόπο και τους λόγους παύσης του Μιχαλάκη Παπαγεωργίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οφείλει να απαντήσει και να εξηγήσει, ποια είναι «η σωρεία άλλων πράξεων και παραλήψεων του τέως Αρχηγού», που αναφέρει στην επιστολή του.

Εάν ο μοναδικός λόγος παύσης του τέως Αρχηγού αφορά στα προχθεσινά έκτροπα στη Λεμεσό, τότε θα πρέπει να εξηγηθεί γιατί οι ευθύνες περιορίζονται στον κ. Παπαγεωργίου και δεν εγείρεται επίσης θέμα ευθυνών σε πολιτικό επίπεδο; Ο πολιτικός προϊστάμενος δεν φέρει την ευθύνη για την ομαλή λειτουργία του αστυνομικού Σώματος και την προαγωγή αισθήματος πραγματικής ασφάλειας στους πολίτες;

Αποχωρώντας ο κ. Μιχάλης Παπαγεωργίου, διατύπωσε σοβαρούς ισχυρισμούς για προσπάθεια “φαγώματος” του, παρεμβάσεις στο έργο του και σε σοβαρές ποινικές υποθέσεις, οι οποίοι επιβάλλεται να διερευνηθούν και να δοθούν απαντήσεις.