ΔΗΚΟ:Καλύτερα να σιωπά το ΑΚΕΛ γιατί έχει βαρύτατες ευθύνες

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος, Άγγελος Βότσης, έδωσε σήμερα συνέχεια στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ και  έκανε λόγο για καλλιέργεια διχασμού και επικοινωνιακά παιχνίδια εξυπηρέτησης κομματικών σκοπιμοτήτων από το κόμμα της αντιπολίτευσης.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ο κ. Βότσης ανέφερε ότι, παρά τις εκκλήσεις που το ΔΗΚΟ έκανε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, για εθνική συνεννόηση, πολιτική συναντίληψη, κοινωνική συναίνεση και συλλογική δράση για την κυπριακή οικονομία, ” δυστυχώς, ο Πρόεδρος Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ όχι μόνο κώφευσαν στις εκκλήσεις μας, αλλά με απερισκεψία, απρονοησία και με ιδεολογικές εμμονές και προκαταλήψεις άφησαν τα πράματα να εξελιχθούν με δραματικό τρόπο”.

Οι ευθύνες τους είναι ασήκωτες για την οικονομική τραγωδία που βιώνουν ο τόπος και ο λαός μας, τόνισε και υπέδειξε πως “γι αυτό ακριβώς το λόγο πρέπει να σιωπούν και όχι με αμετροέπεια και πολιτική φλυαρία να επιχειρούν να παρουσιαστούν ως οι μεγάλοι δήθεν υπερασπιστές του λαού”.

“Αναγκαζόμαστε να μιλήσουμε με αυστηρή γλώσσα, γιατί το παιγνίδι της δημαγωγίας και του λαϊκισμού που επέλεξε να παίξει το ΑΚΕΛ δυσχεραίνει την εθνική προσπάθεια για αποτελεσματική και επωφελή για τον τόπο και το λαό μας διαχείριση της οικονομικής κρίσης”, είπε ο κ. Βότσης και υποστήριξε ότι το ΑΚΕΛ καλλιεργεί τον διχασμό και επιδιώκει τη διάσπαση του εσωτερικού μετώπου σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο που η εθνική συνεννόηση και η πολιτική συναντίληψη είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Κάλεσε δε το ΑΚΕΛ, “αντί να επιδίδεται σε ένα επικοινωνιακό παιγνίδι εξυπηρέτησης κομματικών σκοπιμοτήτων”, να απαντήσει εάν θα πολιτευτεί με αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος “ή θα συνεχίσει, ένα ιστορικό κόμμα που διακηρύσσει ότι έχει προσφέρει πάρα πολλά στο τόπο και στον λαό μας, να συμπεριφέρεται ως δύναμη διαμαρτυρίας και δημαγωγίας;”.

“Αν το ΑΚΕΛ νοιάζεται πραγματικά για όλους όσους επικαλείται πρέπει επιτέλους να καταθέσει συγκεκριμένες ρεαλιστικές προτάσεις στη βάση των σημερινών δεδομένων που δυστυχώς το μνημόνιο που συνδιαμόρφωσε με την Τρόικα έχει δημιουργήσει”, συμπλήρωσε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ ανέφερε δε ότι το ΑΚΕΛ έχει κάθε δικαίωμα να πολιτεύεται όπως το ίδιο κρίνει ορθό, “όμως πρέπει να είναι έτοιμο να δέχεται και την κριτική των άλλων, όταν μάλιστα παρουσιάζει έλλειμμα ευθύνης και καθήκοντος”.

Αναφερόμενος στα θέματα του τραπεζικού συστήματος και της οικονομίας, ο κ.Βότσης είπε πως είναι αναγκαία η επιτάχυνση όλων των διαδικασιών που απαιτούνται για την ομαλοποίηση τους και δεν επιτρέπεται , ούτε αναβλητικότητα, ούτε ολιγωρία, ούτε αργοπορία.

“Οι στόχοι που τίθενται πρέπει να υλοποιούνται με αποφασιστικότητα. Δισταγμοί και προπάντων σκοπιμότητες πρέπει να παρακάμπτονται”, δήλωσε και υπέδειξε ότι αυτό το μήνυμα απευθύνεται σε όλους, γιατί όλοι – κυβέρνηση, Βουλή, κόμματα, Κεντρική Τράπεζα, Τράπεζες, δημόσια υπηρεσία, οικονομικοί παράγοντες, συνδικαλιστικές οργανώσεις – επιμερίζονται μερίδιο ευθύνης στη μεγάλη εθνική προσπάθεια για αντιμετώπιση και διαχείριση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης και για την ταχύτερη υπέρβαση της.

Το ΔΗΚΟ, κατέληξε, έχει επίσης την άποψη ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για κάθαρση, όπως και οι διαδικασίες για πάταξη της φοροδιαφυγής, “δυο βήματα που πρέπει απαραιτήτως να γίνουν, προκειμένου η νέα πορεία της κυπριακής οικονομίας να εδράζεται πάνω σε πιο ηθικές και δίκαιες αρχές”.