ΔΗΚΟ:Για ποιες υπηρεσίες αμείβεται τελικά ο κ. Μακάριος Δρουσιώτης;

Δήλωση του Δημοκρατικού κόμματος αναφορικά με το θέμα που προέκυψε με τη Ρωσική πρεσβεία και τον σύμβουλο του προέδρου της Δημοκρατίας, Μακάριο Δρουσιώτη:

Ο διορισμός του κ. Μακάριου Δρουσιώτη ως πρωτοσυμβούλου του Προέδρου Αναστασιάδη συνιστούσε από την αρχή και συνιστά ακόμα πρόκληση, αφού είναι γνωστές οι εργολαβικές προσπάθειες του συγκεκριμένου δημοσιογράφου για απαξίωση και αποδόμηση του θρυλικού αγώνα της ΕΟΚΑ, την οποία χαρακτήρισε «τρομοκρατική οργάνωση» και της δράσης των μελών της, οι οποίοι αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας και την αποτίναξη του βρετανικού ζυγού.

Δυστυχώς όμως, η εργολαβική δράση του κ. Δρουσιώτη η οποία συνεχίζεται αμείωτη και μετά το διορισμό στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου αμείβεται με λεφτά των φορολογουμένων – δεν πλήττει μόνο την ιστορική μνήμη του κυπριακού ελληνισμού.

Πλέον, η δράση του κ. Δρουσιώτη δυναμιτίζει τις σχέσεις της Κύπρου με ένα ισχυρό, παραδοσιακό και πολύτιμο σύμμαχο όπως η Ρωσία, αφού ο κ. Δρουσιώτης δεν είναι μόνο δημοσιογράφος – που να έχει το δικαίωμα να λέει και να γράφει ό,τι θέλει – αλλά είναι και Σύμβουλος του Προέδρου Αναστασιάδη, στον οποίο προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Τελικά, για ποιες υπηρεσίες βρίσκεται στο Προεδρικό Μέγαρο και για ποιες υπηρεσίες αμείβεται ο κ. Δρουσιώτης;

Είναι με τη συγκατάθεση του Προέδρου Αναστασιάδη που ενεργεί;

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συμμερίζεται τις απόψεις του Συμβούλου του για την ΕΟΚΑ ή για το ρόλο της Ρωσίας;